Arsenal vs. Valencia

Emery smatra da su šanse 50:50, a Marcelino da može proći u finale

Hina

Unai Emery, trener Arsenala/Foto REUTERS

Unai Emery, trener Arsenala/Foto REUTERS



LONDON  U prvoj polufinalnoj utakmici Europske lige Arsenal je u četvrtak u Londonu svladao Valenciju sa 3-1, no trener »topnika« Unai Emery smatra da su šanse za plasman u finale 50-50.


»Nakon što smo rano primili prvi pogodak, momčad je dobro reagirala, zabili smo dva gola i to nam je dalo samopouzdanje. Željeli smo dobar rezultat i prednost od dva gola to jest. No, u uzvratu nas čeka težak posao i šanse za plasman u finale su 50-50«, rekao je Emery.


Valencia je povela golom Diakhabiyja u 11. minuti, ali Arsenal je preokrenuo s dva gola Lacazettea, u 18. i 25. minuti.




»Na početku susreta bili smo nervozni, jer smo izgubili zadnje tri utakmice. No, nakon toga dobro smo reagirali. Znamo da će biti teško u uzvratu, ali mislim da možemo proći u finale. Prošle godine zaustavljeni smo u polufinalu i mislim da smo naučili lekciju. Naš cilj je osvojiti trofej i plasirati se u Ligu prvaka sljedeće sezone«, istaknuo je napadač Arsenala Pierre-Emerick Aubameyang, koji je u 90. minuti iz neposredne blizine zabio za konačnih 3-1.


Trener Valencie Marcelino vjeruje da njegova ekipa može nadoknaditi 1-3 iz prve utakmice:


»Mislim da nam Arsenal nije stvorio puno prilika, barem ih se ja ne mogu sjetiti. Iznenadio nas je gol koji su zabili u 90. minuti i to nam je zakompliciralo situaciju, ali i dalje mislim da u uzvratu možemo nadoknaditi zaostatak i izboriti finale«.