Poznato ime

Elvis Brajković postao trener seniora NK Lošinja

Slađana Vignjević

Dosadašnji trener mlađih uzrasnih kategorija HNK Rijeka i bivši reprezentativac na mjestu glavnog trenera lošinjskih nogometaša zamijenio je Dragana Tadića



MALI LOŠINJ Elvis Brajković novi je trener seniora nogometaša Lošinja koji su proteklu sezonu završili kao trećeplasirani 4. HNL – međužupanijske nogometne lige nogometnog središta Rijeka. Tako su ostali nadomak ulaska u viši rang što je uspjelo Krku i Opatiji.


Dosadašnji trener mlađih uzrasnih kategorija HNK Rijeka i bivši reprezentativac preuzeo je ulogu glavnog trenera NK Lošinj nakon što je dosadašnji trener Dragan Tadić svoju karijeru nastavio kao pomoćnik Rodionu Gačaninu u katarskom prvoligašu Mesaimeeru.



Momčad NK Lošinj koju čine Velimir Radman, Adriano Stipanov, Antonio Viskić, Zvonimir Jergović, Zoran Valenčić, Alen Udović, Dario Mance, Tin Gršković, Alen Mrvac, Tin Mrvac, Marko Francetić, Boško Babić, Kristijan Cianci, Domagoj Krajina, Saša Kauzlarić, Damir Magazin, Tomislav Gašpert, Marko Baljak, Robert Brdar i Patrick Vlakančić ove su sezone pojačali Igor Inić, Karlo Blašković i Vanja Malinić.





Pred Brajkovićem su novi izazovi. Klub kojemu je počasni predsjednik gradonačelnik Malog Lošinja Gari Cappelli, a direktor Alan Šepuka, dobro je uređen i ambiciozan, smatra Brajković.


Cilj je vrh tablice


– Uprava kluba pokazala je ozbiljnost, ali i entuzijazam da klub bude što bolji. Iako djeluje da je klub mali, jako je puno stručnih ljudi angažirano u radu. Dosada sam bio u omladinskom pogonu HNK Rijeka, bavio sam se kadetima i juniorima te trenirao drugu momčad Rijeke. Ovo je za mene profesionalni iskorak, motiva ne nedostaje i očekuje se što bolji plasman. Pregovori oko mog dolaska počeli su u srpnju, s Upravom sam sve brzo dogovorio i prvo okupljanje momčadi bilo je 23. srpnja. Odradili smo pripreme i niz prijateljskih susreta, spomenuo je Elvis Brajković, novi trener NK Lošinj koji će u prvom kolu natjecanja sljedećeg vikenda ugostiti riječki Orijent 1919.


U fazi priprema Lošinj je svladao Opatiju i Cres s 3:0, Orijent rezultatom 1:0, juniore Rijeke s 2:0 i 1:0, dok je prvi susret s Opatijom odigran neriješeno 2:2.


– U ovih pet pobjeda dobro smo djelovali na terenu iako se momčad tek uigrava. Zadovoljan sam i odnosom prema igri, zalaganjem i rezultatom. Pobjedili smo i trećeligaša Opatiju što je znak da smo na dobrom putu zadržati se u vrhu poretka. Cilj je vrh tablice, jer ne bih ni dolazio da razmišljamo samo ostanku u ligi, mišljenja je Brajković.


Budući da je momčad Lošinja sastavljena dijelom od domaćih igrača, a dijelom od nogometaša s riječkog područja, treninzi se održavaju i u Rijeci i na Lošinju. Što se Lošinja tiče, svi infrastrukturni preduvjeti za rad postoje. Teren se održava i uređuje. Tako su nedavno obnovljene tribine i svlačionice, kao i sustav navodnjavanja koji je bio star 30 godina. U svemu su pomogli sponzori Radnik Križevci i firma Jadranka koja je vlasnik terena.


Centar za pripreme


Klub je u ozbiljnim pregovorima s riječkim prvoligašem s ciljem jačanja suradnje. Tako se u povodu proslave Dana Grada Malog Lošinja očekuje odigravanje prijateljske utakmice Rijeke i Lošinja, a moguće je i da se obnovi tradicija održavanja priprema Rijeke na otoku, barem mlađih kategorija. Naime, ’70-ih i ’80 godina Lošinj je zbog blage klime i infrastrukturnih uvjeta bio zimska baza za brojne prvoligaške klubove poput Dinama i Rijeke, ali i klubova iz inozemstva. Osim toga, izvjesno je kako će Lošinj dobiti još jedan teren. Riječ je o obližnjem betoniranom igralištu na kojemu će osvanuti umjetna trava.