Skandal u Italiji

Dvojica talijanskih reprezentativca pod istragom zbog sudjelovanja u sportskom klađenju, Spalletti aktivirao El Shaarawyja

Hina

Stephan El Shaarawy/ Foto Reuters

Stephan El Shaarawy/ Foto Reuters

Istražitelji su se u četvrtak poslijepodne pojavili u Covercianu, trening centru talijanske momčadi u blizini Firence, kako bi obavijestili Tonalija i Zaniola da su pod istragom i kako bi ih ispitali



RIM  Talijanski izbornik Luciano Spalletti pozvao je napadača Rome Stephana El Shaarawyja nakon što su reprezentaciju napustili Sandro Tonali i Nicolo Zaniolo koji su u središtu istrage o klađenju, objavio je u petak Talijanski nogometni savez (FIGC).


El Shaarawy (29 utakmica i šest golova) nije nastupio za talijansku reprezentaciju od ožujka 2021.


U osam utakmica za Romu od početka prvenstva bio je zamjena nakon dolaska belgijskog reprezentativca Romelua Lukakua.




Njegov povratak u reprezentaciju omogućila je afera s klađenjem koja je od ovog tjedna pogodila talijanski nogomet i Nazionale.


Trojicu igrača, uključujući Tonalija, koji je ovog ljeta iz Milana prešao u Newcastle, i Zaniola, koji je u srpnju otišao iz Rome u Aston Villu, policija je ispitala zbog sudjelovanja u sportskom klađenju.


Istražitelji su se u četvrtak poslijepodne pojavili u Covercianu, trening centru talijanske momčadi u blizini Firence, kako bi obavijestili Tonalija i Zaniola da su pod istragom i kako bi ih ispitali.


Italija, druga u skupini C kvalifikacija za Euro-2024, igra protiv Malte u subotu u Bariju, a tri dana kasnije gostuje na Wembleyu protiv Engleske.