Treća HNL- zapad

Dva kola prije kraja Treće HNL – zapad igraju sve dva važna derbija na Bahalinu i Krku

Valentina Prokić

Ivan Butorac (Crikvenica) i suigrači gosti su Bahalina/Foto M. GRACIN

Ivan Butorac (Crikvenica) i suigrači gosti su Bahalina/Foto M. GRACIN

Vodeći Jadran domaćin je Novigradu, drugoplasirana Crikvenica zaostaje samo bod za liderom i gostuje na susjednom Bahalinu, dok trećeplasirani Grobničan, koji je dva boda iza Porečana, putuje na Krk



RIJEKA  Dva kola ostalo je do kraja prvenstva u Trećoj HNL – zapad, a borba za vrh je itekako neizvjesna. Situaciju su zakuhali nogometaši Crikvenice koji su u derbiju na domaćem terenu pobijedili prvoplasirani porečki Jadran i stigli na samo bod zaostatka od Porečana. Crikvenica danas gostuje kod Vinodola u susjedskom derbiju koji je uvijek pun naboja, a Jadran igra na domaćem terenu s Novigradom.


– Idemo na pobjedu. Ulog je velik, ali i da nema baš nikakve potrebe za bodovima išli bi na pobjedu jer je to lokalni derbi u kojem je uvijek sve otvoreno i u kojem je uvijek sve moguće – kaže trener Crikvenice Josip Vukelić.


Crikveničani u Novi Vinodolski odlaze oslabljeni, Domagoj Barac ima žute kartone, a Mario Alilović će zbog privatnih obveza preskočiti utakmicu.


Specifičan susret




– Dosta smo oslabljeni jer nam obojica jako puno znače. Mi imamo jako kratku klupu u odnosu na druge momčadi. Istina je da odlučujemo sami o sebi, ali ovaj lokalni derbi bi bio zahtjevan i težak i da nije u igri borba za prvaka. Jadran ide zadnje kolo u Senj, ali vjerujte ova je utakmica jednako teška kao i taj dvoboj. Između Crikvenice i Vinodola rivalitet je godinama prisutan – dodao je strateg Crikveničana.


Crikvenica je ovog proljeća upala u krizu, ali se uspjela iz nje i izvući. Prijelomna je bila kup utakmica protiv Orijenta 1919 koju su Crikveničani odlično odigrali iako nisu pobijedili drugoligaša.


– Proigrali smo tada, nastavili s dobrom igrom na Grobniku gdje se dogodila desetominutna crna rupa, ali i iz toga smo se izvukli te smo dobro odigrali u Labinu, a posebno protiv Jadrana. Nadam se da ćemo i nastaviti u tom stilu iako je ovo specifičan susret – zaključio je Vukelić.
Osim Jadrana i Crikvenice, priliku za osvajanje vrha ima i trećeplasirani Grobničan koji zaostaje bod za drugoplasiranom Crikvenicom. Grobničan u ovom slučaju ne odlučuje sam, jer ako i pobjedi u obje preostale utakmice, mora čekati kiks konkurenata. I momčad s Mavrinaca očekuje teško gostovanje na Krku. Otočani su ih dobrano namučili i u Kupu te će sigurno nastojati ponoviti i u prvenstvenoj utakmici. Grobničan na Zlatni otok putuje bez ozlijeđenih Babića i Brekala te kažnjenih Jukića i Brdara.


Svjesni težine


– Na Krk idemo pokušati pobijediti. Još uvijek smo u igri za prvo mjesto. Bit će teško, toga smo svjesni, ali moramo pobijediti želimo li ostati u utrci za naslov do samog kraja. Bez obzira što moramo čekati kiks Jadrana i/ili Crikvenice, naš je cilj ostati neporažena momčad do kraja. Ne bavimo se kalkulacijama i ne razmišljamo o drugima, već gledamo samo sebe. Iako nam dolazi Rudar u zadnjem kolu ne mislimo da će biti lagano jer najopasnije su momčadi koje nemaju imperativa. Još su dvije utakmice i moramo biti potpuno koncentrirani – tvrdi trener Grobničana Dušan Gruevski. Na Grobniku se nadaju i kvalifikacijama za Drugu ligu, a tri dana nakon zadnjeg kola trećeligaškog prvenstva očekuje ih i finale županijskog Kupa protiv Orijenta 1919.


– Lani su Krimejčani bili uspješniji na Mavrincima, sada im želimo uzvratiti. Nadamo se kvalifikacijama, ali ne razmišljamo sada ni o tome, ni o Kupu. Najvažnija je utakmica protiv Krka i koncentrirani smo samo na nju – zaključio je kormilar Grobničana.