Grobničan

Drugoligaš s Mavrinaca izgleda obećavajuće na pripremama za sezonu: ‘Potpuno smo nova momčad’

Ivan Volarić

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Malo klubova u ligi može se pohvaliti s toliko mladih igrača - kaže Dušan Gruevski



MAVRINCI – Pobjeda u prijateljskoj utakmici nad tradicionalno ambicioznim prvoligašem Dubravom donijela je dosta toga pozitivnog u redovima novopečenoga drugoligaša s Mavrinaca. U prvom redu saznanje da nova, osjetno pomlađena i poletna grobnička momčad može parirati i nadigrati momčadi iz višeg ranga natjecanja.


– Potpuno smo nova momčad, promijenili smo jako puno igrača u odnosu na prošlu sezonu i doveli smo jako puno mladih igrača željnih dokazivanja i nadigravanja. S obzirom na sve to, promijenili smo način i stil igre. Sve to dobar je pokazatelj da smo na dobrom putu, nadam se da ćemo tim putem i nastaviti. Do početka prvenstva imamo još tri tjedna priprema i četiri pripremne utakmice. Nadam se da će nas zaobići ozljede, kao i do sada – kaže Dušan Gruevski, trener Grobničana, koji na raspolaganju ima čak deset igrača takozvanog »zaštićenog godišta« (po drugoligaškim propozicijama tri mlada igrača moraju početi i završiti prvenstvenu utakmicu).


Neki su istekom juniorskog staža stigli s Rujevice, većina ih je iz omladinskog pogona Grobničana, dok je iz Labina došao Amerikanac Van Wey. Tu su i stariji igrači, dugogodišnji oslonci momčadi Dražen Pilčić i Domagoj Prtenjača.




– Mislim da je malo klubova u ovoj ligi koji se mogu pohvaliti s toliko mladih igrača. Oni su sa sobom donijeli novu energiju. Jako smo zadovoljni onime što smo do sada odradili u pripremama i prijelaznom roku. Moram tu pohvaliti klupsku upravu, zajedno s novim sportskim direktorom Damirom Kraljićem, koji su u tom dijelu odradili stvarno jako dobar posao. Roster je uglavnom popunjen, ali ako se ukaže prilika za dovođenjem još nekog kvalitetnog igrača, sigurno ćemo reagirati. U prvom planu bit će nam dovođenje mladih igrača jer je liga u prvom redu razvojna – dodao je trener Grobničana.


Grobničan od četvrtka do subote organizira Memorijal »Josip Pepe Mikuličić« na kojem će sudjelovati Naprijed, Polet iz Sv. Martina na Muri i Opatija. Grobničan se u četvrtak sastaje s Naprijedom (18.30), dok Polet i Opatija igraju u petak (18.30). Finale i susret za treće mjesto igra se u subotu.


Generalka će biti nastup na Hreljinu na turniru Naprijeda, organiziranog u povodu stogodišnjice kluba.