Druga HNL

Druga momčad Dinama gostuje na Kantridi, Opatijci oprezno poručuju: “Mogu svima dati pet komada…”

Ivan Volarić

Jakov Pintarić (Opatija)/Foto Arhiva NL

Jakov Pintarić (Opatija)/Foto Arhiva NL

Moramo biti oprezni jer ako se otvorimo na velikom travnjaku Kantride, možemo upasti u probleme – upozorava pomoćni trener Tomislav Čizmarević



RIJEKA Nogometaši Opatije današnjim ogledom (13.30 sati) protiv Dinama II zatvaraju seriju od tri domaće utakmice. Opatijci su mini niz utakmica na Kantridi otvorili pobjedom nad Interom (3:2), potom nastavili porazom od Croatije iz Zmijavaca (2:3), a danas ih očekuju »modre« nade, koje su prošle srijede nakon dugo vremena ostvarile pobjedu ubacivši pet komada u mrežu Međimurja (5:2). Jasno upozorenje »crno-bijelima«, koji imaju dosta problema s kadrom. Neće biti prvog strijelca Weitzera, Bjelanovića i Malinića (kartoni), a upitan je i nastup Malokua (aduktor). Na klupi neće još uvijek biti ni trenera Zorana Bogolina, no zato se vratio njegov pomoćnik Tomislav Čizmarević. Nekadašnji brzonogi napadač gledao je s tribina utakmicu protiv Croatije i mogao se još jednom uvjeriti da Opatijci u posljednje vrijeme imaju velik problem s olako primljenim pogocima. Obrana, koja je bila zaštitnik znak »crno-bijelih«, odjednom je postala – kronični problem.


– Što je najgore, uvijek nas golovi sasjeku na početku utakmice i to nam se ponavlja nekoliko susreta zaredom. Upozoravamo igrače na to, ali jednostavno se dogodi greška. Obrambeni nam igrači ostanu krivo postavljeni i dogodi se gol kao protiv Zmijavčana. Onda se uspijemo vratiti, povedemo i opet dobijemo glupe golove, gotovo na jednak način. Mogu shvatiti jednu pogrešku kod prvog centaršuta, ali ne i drugu. I to se dogodilo kod oba gola… – govori Čizmarević. – Moram, međutim, uzeti u obzir da su igrači u pogonu od svibnja i kod njih je sigurno došlo do određenog mentalnog zamora. Na to su se nadovezali problemi s koronom, na dijelu igrača korona je ostavila traga, a to sam osjetio i na svojoj koži. Jednostavno, nemaš svježinu, brzo se umaraš, a onda iz toga proizlaze i pogreške.


Dinamo II je momčad koja ima kvalitetu kazniti svaku, pa i najmanju pogrešku.




– To su sve školovani i dobro selekcionirani mladi igrači koji igraju otvoreni nogomet. Mogu svakomu dati pet komada! Bit će to vrlo teška utakmica za nas. Bitno je kako ćemo otvoriti utakmicu, moramo biti oprezni jer ako se otvorimo na velikom travnjaku Kantride, možemo upasti u probleme. Pokušat ćemo iznenaditi, ali najvažnije je da budemo koncentrirani cijelu utakmicu. Liga je podjednaka, izjednačena, primjerice, Croatia iz Zmijavaca je pokazala na Kantridi da je u ovome trenutku bolja od Dragovoljca, koji je donedavno bio prvi. Bit će još iznenađenja u ligi. Zato i moramo biti maksimalno koncentrirani cijelu utakmicu da mogućnost pogreške smanjimo na što manju mjeru – rekao je pomoćni trener Opatije.



Standings provided by SofaScore LiveScore