Nalazi se na otoku

Dres kojega je Maradona nosio 1986. mogao bi dosegnuti cijenu od dva milijuna dolara

Hina

Dres je vlsništvo bivšeg engleskog reprezentativca Stevea Hodgea koji ga je dobio od Maradone nakon utakmice u Meksiku



NEW YORK Dres kojeg je Diego Maradona nosio kada je zabio slavni gol “Božjom rukom” na utakmici protiv Engleske na SP 1986. u Meksiku mogao bi na dražbi biti prodan za dva milijuna doara nakon što je slavni Argentinac preminuo u srijedu, tvrdi jedan američki stručnjak za sportske memorabilije.


Dres je vlsništvo bivšeg engleskog reprezentativca Stevea Hodgea koji ga je dobio od Maradone nakon utakmice u Meksiku.


“Hodao sam tunelom, a Maradona je dolazio iz suprotnog smjera. Samo sam skinuo svoj dres i zamijenili smo ih tamo, tada”, rekao je Hodge koji je nakon te utakmice ostao dulje na terenu zbog TV interviewa.




Dres je trenutačno izložen u Engleskom nacionalnom nogometnom muzeju u Manchesteru.


“Jako je teško odrediti vrijednost dresa “Božje ruke“, ali znam da vlasnik traži dva milijuna dolara na privatnoj dražbi”, izjavio je stručnjak za sportske memorabilije David Amerman. “To bi moglo biti moguće s obzirom da su u nogometu vrijednosti skočile.”


“Teško je očekivati da će dobiti dva milijuna dolara, ali ne vidim zašto netko tko ima novca ne bi želio nešto takvo – ne možete samo staviti cijenu na to. Ako nađete pravu osobu na pravom mjestu, to je realna mogućnost”, pojasnio je Amerman.


“Nedavno smo prodali kopiju Maradonine nogometne iskaznica kada je bio rookie za 10,000 dolara. To je iskaznica koja je prije nekoliko godina vrijedila možda  par stotina dolara i to je bilo prije njegove smrti. Jučer sam na internetu vidio jednu  za koju traže 20,000 dolara.”