Druga NL

Dražen Pilčić uveo Grobničan u luku spasa: “Sve ovo smo zaslužili nakon ovakvog proljeća”

Ivan Volarić

Nogometaši Grobničana nakon pobjede u Krapini

Nogometaši Grobničana nakon pobjede u Krapini

Netko bi trebao obratiti pažnju na to što se događa u Drugoj NL, puno je čudnih ishoda i tako nešto stvarno ne služi na čast hrvatskom klupskom nogometu - rekao je napadač Grobničana

ZAGOREC – GROBNIČAN 1:2




KRAPINA Utakmica 30. kola Druge NL: Zagorec – Grobničan 1:2 (0:1). Igralište ŠRC Podgora. Gledatelja: 200. Sudac: Darko Jurčević (Cetingrad). Strijelci: 0:1 Bosančić (4′), 0:2 Pilčić (51′), 1:2 Ravlija (63′-ag). Žuti kartoni: Kovačević, Jurica (Grobničan).


ZAGOREC: Bruči, Orlović, Čondrić, Radić (od 76′ Adžić), Smrekar, Kanceljak, De Souza (od 40′ Bračević), Dunić, Stiperski (od 76′ Ružak), Landripet, Barros (od 53′ Topolovec).


GROBNIČAN: Curać, Ušalj, Bosančić, Ravlija (od 89′ Mikulica), Valjan, Pilčić, Prpić, Rupčić, Redžepi (od 89′ Vukajlović), Franković, Jurica (od 73′ Prtenjača).


Nečasne radnje




Nogometaši Grobničana pobjedom u Krapini osigurali su drugoligaški status i u rijetko napetoj završnici prvenstva izbjegli vrtlog kvalifikacija. Franko Bosančić (na asistenciju Bleonda Redžepija) i Dražen Pilčić kreirali su ključnu pobjedu koja je upravo Zagorec, zahvaljujući činjenici da su svi izravni konkurenti (Jadran, Trnje, Marsonija) ostvarili pobjede, gurnula na 14. mjesto, posljednje koje otvara mogućnost ispadanja u niži rang natjecanja. Zagorca je i poraz od Grobničana držao iznad vode, no Trnje je u samom finišu utakmice kod Hrvaca napravilo preokret i opravdalo očekivanja svih onih koji su sumnjali da će posljednje kolo donijeti niz predvidljivih ishoda.


– Iskreno, stvarno mi je žao naših domaćina jer odigrali su poštenu utakmicu. Želim im od srca da kroz kvalifikacije ostanu u Drugoj NL. Isto tako netko bi trebao obratiti pažnju na to što se događa u Drugoj NL, puno je čudnih ishoda i tako nešto stvarno ne služi na čast hrvatskom klupskom nogometu – govori Dražen Pilčić, koji je postigao, ispostavilo se pobjednički pogodak nakon rijetko viđene solo dionice.


Poput Balea


– Prošao sam uz aut liniju kao Gareth Bale ha, ha… – nastavio je Pilčić i nahvalio kvalitetan travnjak Zagorca. – Rano smo poveli, nakon toga se povukli i strpljivo čuvali vodstvo. Dogovorili smo se na poluvremenu da ćemo u nastavku osluškivati rezultat iz Hrvaca i čekati na priliku iz kontre za drugi pogodak. Zabili smo drugi gol, pa ih vratili u život našim autogolom. Na kraju, kada se ispostavilo da Zagorec mora uzeti bod, smo imali i malo sreće, iako smo i mi imali šansi za treći gol. Naši domaćini su pogodili i gredu. Međutim, mislim da smo sve to i zaslužili na temelju svega što smo odigrali ovoga proljeća. Ništa, sada se idemo dobro odmoriti nakon stresne sezona. Iduće sezone ćemo vjerujem biti pametniji – rekao je prvi strijelac Grobničana sa 18 pogodaka.



Tablice omogućuje Sofascore