Splitski imperativi

Dovođenjem Nikole Kalinića na Poljudu su nedvojbeno pokazali da se ove sezone neće zadovoljiti sa samo jednim trofejom

P. N.

Nikola Kalinić/Foto HNK Hajduk

Nikola Kalinić/Foto HNK Hajduk

Kada se dovede 18 igrača u godinu dana onda je logično očekivati da se to morao opravdati osvajanjem trofeja. Sve osim toga smatrat će se neuspjehom!



SPLIT Prije otprilike tri mjeseca sportski direktor Mindaugas Nikoličius najavio je kako će momčad Hajduka za drugi, proljetni dio sezone osnažiti sa četiri nova igrača. I to je učinio! Napadač Nikola Kalinić se vratio kući nakon dvanaest godina, desni bek Dino Mikanović ponovno je obukao Hajdukov dres poslije sedam godina izbivanja, stigao je i portugalski stoper Ferro na posudbu iz Benfice, te defanzivni veznjak Lukas Grgić iz LASK-a. Otkako je prije nešto više od godinu dana na čelu kluba stigao predsjednik Jakobušić, koji je sobom doveo i sportskog direktora Nikoličiusa, na Poljud je došlo 18 novih igrača ili cijela jedna momčad s klupom za pričuve!


Ugovor s Hajdukom u tom periodu potpisali su: Livaja, Elez, Subašić, Vuković, Melnjak, Fossati, Krovinović, Mlakar, Kačaniklić, Lovrincsics, Mikanović, Grgić i N. Kalinić. Na posudbu su došli: L. Kalinić, Katić i Ferro, dok su s posudbe vraćeni Sahiti i Eduok.


Nikada u povijesti Hajduka nije toliko novih lica došlo na Poljud u takom kratkom vremenskom periodu. Teško je više do kraja prijelaznog roka očekivati još poneko novo ime iako ne treba isključiti niti takvu mogućnost.




Predsjednik kluba Jakobušić odlučio je riskirati ili bolje rečeno odlučio se kockati i sve stavio na jednu kartu – osvajanje barem jednog trofeja. Splićani su u ovom trenutku bliži osvajanju Kupa Hrvatske, no dovođenje Nikole Kalinića, koji je u bijelom dresu odigrao ukupno 79 službenih utakmica i pritom zabio 44 gola, samo je potvrda da se na Poljudu neće tek tako zadovoljiti samo s jednim trofejom. Hajduk će jurnuti na duplu krunu! Kada se dovede 18 igrača u godinu dana onda je logično očekivati da se to morao opravdati osvajanjem trofeja. Sve osim toga smatrat će se neuspjehom!