NBA

Dončićev Dallas prekinuo niz Bogdanovićevih Jazzera, skroman nastup Šarića u pobjedi Sunsa

Luka Medak

Luka Dončić/Foto: REUTERS

Luka Dončić/Foto: REUTERS

Dallas Mavericksi pobijedili su vodeći Utah Jazz za svoju petu uzastopnu pobjedu, što im je najduži niz u sezoni, dok su Jazzeri poraženi prvi put nakon devet pobjeda zaredom.



RIJEKA U sudaru dviju velikih momčadi Zapadne konferencije jedna je morala drugoj prekinuti pobjednički niz. Dallas Mavericksi pobijedili su vodeći Utah Jazz za svoju petu uzastopnu pobjedu, što im je najduži niz u sezoni, dok su Jazzeri poraženi prvi put nakon devet pobjeda zaredom.


Najbolji u pobjedi je dakako bio Luka Dončić s 31 poenom, a s devet skokova i osam asistencija ostao je kratak za “triple-double”. Dorian Finney-Smith dodao je 23, što mu je rekord sezone, a ova pobjeda je došla bez Kristapsa Porzingisa.


Kod poraženih Jazzera najbolji je bio Mike Conley s 28 poena i sedam asistencija, a po 16 su ubacili Donovan Mitchell, Jordan Clarkson i Bojan Bogdanović. Hrvatski reprezentativac je uz to dodao i četiri skoka, ali pogodio je samo jednu tricu.




Svoj niz nastavili su i Phoenix Sunsi, koji su za svoju šestu pobjedu u nizu slavili protiv Houston Rocketsa. Devin Booker je 18 od svojih 36 poena zabio u posljednjoj četvrtini, Deandre Ayton je izjednačio svoj rekord sezone s 27 poena, a Chris Paul je dodao 19 poena i 11 asistencija.


Dario Šarić je igrao samo 14 minuta te imao vrlo skroman učinak, pogodio je tek jedno slobodno bacanje, promašio svih šest šutova iz igre te završio sa samo još dva skoka i dvije asistencije.


U njujorškom derbiju Netsi su u napetoj završnici nadigrali Knickse. Sav teret morao je preuzeti Kyrie Irving jer se James Harden ozlijedio nakon samo četiri minute igre. Kyrie je završio susret s 40 poena i sedam asistencija.


Rezultati:


Dallas – Utah 111:103
Minnesota – Sacramento 116:106
Brooklyn – New York 114:112
San Antonio – Cleveland 101:125
Oklahoma City – Detroit 108:132
Toronto – Washington 103:101
Houston – Phoenix 130:133