Pogodak za pamćenje

Dominik Mulac zabio je Hrvatskom dragovoljcu gol sa svoje polovice: “Buru i Krimeju poznajem u dušu”

Ivan Volarić

Dominik Mulac/V. KARUZA

Dominik Mulac/V. KARUZA

Računao sam na pomoć bure. Cijeli tjedan je puhala, a trenirali smo na Krimeji i dobro sam znao kako se lopta ponaša u takvim uvjetima - kaže Mulac



RIJEKA  Nakon dvaju startnih remija i jedne odgođene utakmice, konačno su nogometaši Orijenta stigli do prve proljetne pobjede. I Ivan Božić, nekadašnji napadač Rijeke, koji sjedi na klupi fenjeraša iz Sigeta, priznao je nakon utakmice da je njegova momčad razočarala na Krimeji. Crveni su do troboda stigli manje-više rutinski, bez većih stresova.


– Morali smo biti oprezni jer ovakvi suparnici su najopasniji. Sigećani su rasterećeni u smislu da nemaju više što izgubiti. Međutim, mi se nismo dali zavarati. Krenuli smo dobro od prve minute, napravili puno prilika. Pobjeda je mogla biti i uvjerljivija od 2:0 – kaže Dominik Mulac, branič s povremenim premještajima u vezni red. – Veseli i da nam praktički nisu napravili šansu. Jedina njihova prilika stigla je u završnici kada je utakmica već bila razvodnjena do kraja. Bili smo čvrsti u bloku, od početka priprema govorimo kako sve polazi od obrane. U tri utakmice primili smo jedan gol i to iz penala. Konsolidirali smo obranu, na dobrom smo putu.


Stoperi strijelci


Često se s Krimeje čuje vapaj kako napadači moraju proraditi, a onda nerijetko te povike golovima utišaju stoperi. Mulac i Tadejević postigli su pogotke u pobjedi nad Hrvatskim dragovoljcem.




– Treba na to gledati malo drugačije. Na kraju krajeva, Ibiši je izborio kazneni udarac koji je Tadejević pretvorio u vodeći gol. Želim reći da nije bitno tko zabija, već je bitno da mi pobjeđujemo – kaže Mulac, koji je zabio svoj četvrti gol ove sezone, nakon što je Tadejević zabio s bijele točke svoj peti pogodak. Između dvaju stopera vodi se »mrtva utrka« za prvog strijelca momčadi!


– Možda imamo međusobnu okladu! Ne smijem sve odati… ha, ha – nastavio je autor rijetko viđenog gola na Krimeji.


Mulac je poznat po jako dobroj dugoj lopti, znao je zabijati iz slobodnog udarca, iz prekida, ali nikada sa – svoje polovine. Dugo će još vratar Hrvatskog dragovoljca pamtiti trenutak kada je branič Orijenta izveo slobodan udarac sa svoje polovice tako da je uputio udarac, koji je po uzoru na kolege iz američkog nogometa završilo – pogotkom.


Kustošija i Rudeš


– Ovo mi je četvrta sezona u Orijentu, odnosno na Krimeji. Buru poznajem u dušu, a golman je stao na 20 metara od gola. Probao sam i pogodio! Računao sam na pomoć bure. Cijeli tjedan je puhala, a trenirali smo na Krimeji i dobro sam znao kako se lopta ponaša u takvim uvjetima. Južni gol uvijek ima pomoć vjetra i to smo iskoristili na najbolji mogući način.


Već u srijedu Krimejčanima slijedi gostovanje kod Kustošije pa onda u subotu idu na noge Rudešu.


– Srijeda je Kustošija, a Rudeš nas još ne zanima. Idemo utakmicu po utakmicu. Kustošija je suparnik u našem rangu, idemo po bodove – rekao je 24-godišnji branič Orijenta.