Novi izbornik

Domenico Tedesco glavni kandidat za nasljednika Roberta Martineza na klupi Belgije

Hina

Domenico Tedesco/Foto REUTERS

Domenico Tedesco/Foto REUTERS

Talijansko-njemački stručnjak prošloga rujna napustio je kormilo RB Leipziga



BRUXELLES Talijansko-njemački trener Domenico Tedesco, slobodan otkako je prošlog rujna napustio RB Leipzig, vjerojatni je nasljednik Španjolca Roberta Martineza na mjestu izbornika Belgije, pišu u ponedjeljak belgijski mediji.


Dnevnik “Het Nieuwsblad” tako navodi da je 37-godišnji bivši trener Schalkea (2017.-2019.) i moskovskog Spartaka (2019.-2021.) favorit među kandidatima koje je odabrala radna skupina Belgijskog nogometnog saveza.


Prije Leipziga, Tedesco je prije pet godina preuzeo FC Erzgebirge Aue, uspjevši održati klub u njemačkoj drugoj ligi. Zatim je odveo Schalke u Ligu prvaka, prije nego što je sljedeće sezone smijenjen nakon poraza od 0-7 protiv Manchester Cityja.




Nakon moskovskog Spartaka, Tedesco se vratio u Bundesligu kako bi vodio Leipzig, koji je prethodne sezone bio u sredini ljestvice, i s njim je stigao do plasmana u Ligu prvaka, polufinala Europske lige i pobjede u kupu. Unatoč ovim dobrim igrama, Leipzig ga je otpustio u rujnu 2022. nakon lošeg početka prvenstva.


Belgija, koja je eliminirana u prvom krugu Svjetskog prvenstva u Katru, igra prvu kvalifikacijsku utakmicu za Euro 2024 24. ožujka u Švedskoj, prije prijateljske utakmice protiv Njemačke četiri dana kasnije.


Martinez, s kojim je Belgija bila prva tri godine na FIFA-inoj ljestvici s i kojom je bio treći na SP-u 2018., preuzeo je vođenje Portugala.