Kvalifikacije za EURO

DOMAGOJ VIDA: Sve osim pobjede protiv Azerbajdžana bilo bi razočaranje

Hina

Domagoj Vida i Luka Modrić/Foto PIXSELL

Domagoj Vida i Luka Modrić/Foto PIXSELL

Bio sam ovdje prije četiri godine kada smo igrali 0-0, a dosta su nas namučili i u Zagrebu ove godine. Njihova pozicija na tablici ne prikazuje realno njihovu snagu. Azerbajdžan ima nekoliko kvalitetnih igrača i maksimalno ih respektiramo. Međutim, mislim da će se puno više pitati nas. Ako ćemo ponoviti pristup kao protiv Slovačke, uvjeren sam da možemo doći do pobjede,« kazao je stoper Bešiktaša.



BAKU Nakon sjajne predstave protiv Slovačke u Trnavi, hrvatska nogometna reprezentacije nema previše vremena za odmor. Već u ponedjeljak je očekuje novi ispit, gostovanje u Bakuu protiv Azerbajdžana kojeg vodi hrvatski stručnjak Nikola Jurčević.


»Nismo imali previše vremena za pripreme za ovu utakmicu. U Baku smo stigli u subotu, nakon čega smo imali regeneracijski trening. Pogledali smo video analizu našeg suparnika, a sada slijedi jedini pravi trening,« kazao je stoper hrvatske vrste Domagoj Vida na posljednjoj novinarskoj konferenciji uoči sutrašnje utakmice.


Vida je igrao u Baku prije četiri godine kada je utakmica završila bez pogodaka, a Azeri su namučili ‘Vatrene’ i ove godine u Zagrebu u susretu koji je završio 2-1.




»Bio sam ovdje prije četiri godine kada smo igrali 0-0, a dosta su nas namučili i u Zagrebu ove godine. Njihova pozicija na tablici ne prikazuje realno njihovu snagu. Azerbajdžan ima nekoliko kvalitetnih igrača i maksimalno ih respektiramo. Međutim, mislim da će se puno više pitati nas. Ako ćemo ponoviti pristup kao protiv Slovačke, uvjeren sam da možemo doći do pobjede,« kazao je stoper Bešiktaša.


Vida se složio kako bi sve osim pobjede »Vatrenih« bilo iznenađenje.


»Ipak smo mi drugi na svijetu, imamo odlične igrače koji igraju u najboljim klubovima. Sve osim pobjede bilo bi razočaranje, ali moramo svoju kvalitetu dokazati i u Bakuu. Svaka utakmica je novo dokazivanje. Ne smijemo živjeti na staroj slavi.«


Vida se složio s tvrdnjom kako je hrvatska reprezentacija protiv Slovačke odigrala jednu od najboljih partija u posljednje vrijeme.


»Utakmica protiv Slovačke je bila jedna od najboljih otkako sam ja u reprezentaciji. Međutim, sutra je novi dan i novo dokazivanje. Protiv Azerbajdžana nas očekuje novi važan ispit.«


Azerbajdžan se nakon četiri kola nalazi na začelju skupine sa četiri poraza, a u zadnjem kolu nesretno je izgubio na gostovanju u Walesu.


»Nisam gledao cijelu utakmicu, tek sažetke. Ne bi izdvajao nikoga posebno. Nesretno su izgubili od Walesa. No, ponavljam, mi smo najvažniji. Ako ćemo imati pravi pristup bit će dobro,« zaključio je Vida.


Domaće novinare je zanimalo bi li Vida želio jednu od utakmica europskog prvenstva 2020. godine igrati baš u Bakuu.


»Daleko je do toga, ima još dosta utakmica ispred nas. Baku je lijep grad, ali prvo moramo izboriti EURO, a nakon toga razmišljati gdje ćemo igrati,« zaključio je stoper hrvatske vrste.