Prva NL

Domagoj Topić pokvario Srzićev debi na krimejskoj premijeri, Orijentu 1919 bod protiv Solina

Ivan Volarić

Preuranjeno slavlje Crvenih nakon ranog vodstva s bijele točke/S. DRECHSLER

Preuranjeno slavlje Crvenih nakon ranog vodstva s bijele točke/S. DRECHSLER

Remi je na kraju realan ishod živahne i ne pretjerano sadržajne utakmice koje trenerima ostavljaju još puno prostora za rad na igri

ORIJENT 1919  – SOLIN  1:1




RIJEKA Utakmica 1. kola Prve NL: Orijent 1919 – Solin 1:1 (1:0). Stadion na Krimeji. Gledatelja: 400. Sudac:. Luka Slišković 7. Pomoćnici: Varivoda i Maloča (svi Zagreb). Strijelci: 1:0 Tadejević (6′-11m), 1:1 D. Topić (80′). Žuti kartoni: Švrljuga, Nimeli (Orijent 1919), Chinedu (Solin)..


ORIJENT 1919: Boglić -, Braut 6, Senčar 6 (od 57′ Švrljuga 6), Mulac 6, Ibiši 6, Dujmović 6 (od 76′ Šarković -), Mohorovičić 6 (od 85′ Travaglia -), Zrilić 6 (od 46′ Fatić 6), Putnik 6,5, Ivančić 6 (od 76′ Milinović -), Tadejević 7.


SOLIN: A. Topić 6, Tomić 5,5 (od 77′ D. Topić 7), Pekić 6, Kušeta 6, Chinedu 6 (od 74′ Klarić -), Puljić 6, Maganjić 6,5 (od 86′ Džaja -), Markota 6, Ninčević 6, Mamić 6  (od 46′ Nimeli -), Novak-Stanko 6.




Nogometaši Orijenta 1919 nisu uspjeli ostvariti elementarni cilj i na otvaranju prvoligaške sezone svladati Solin pred svojim navijačima. Novi trener Jure Srzić morao se na svojem službenom debiju zadovoljiti s remijem što je na kraju realan ishod živahne i ne pretjerano sadržajne utakmice koje trenerima ostavljaju još puno prostora za rad na igri.


Nova nogometna sezona na Krimeji počela je itekako obećavajuće. U 3. minuti vratar Boglić je ispucao loptu koja je prevarila gostujuću zadnju liniju, a brzonogi Filip Dujmović se sjurio sam prema suparničkom golu. Lošije primanje lopte donijelo je vrataru Solina dovoljno vremena da istrčavanjem spriječi ono najgore. Dvije minute kasnije ponovo je vratar Topić istrčao, ali ovoga puta stigao je na vrijeme samo da bi skrivio najstrožu kaznu nakon prekršaja na Zriliću.


Mario Tadejević bio je siguran s bijele točke za vodstvo domaćih. Nakon toga uslijedilo je dopadljivih desetak minuta Crvenih, a onda su se gosti trgnuli i počeli igrati u najmanju ruku ravnopravan nogomet bez velikih prilika. Štoviše, gosti su u tom periodu bili nešto opasniji, iako domaće kontre preko brzonogog Dujmovića nisu djelovale tako bezopasno. Uz malo više mirnoće u zadnjem pasu ili završnicama obečavajućih kontri Krimejčani su mogli iskoristiti otvoreni pristup Solinjana.


Nastavak je počeo još jednim Dujmovićevim bijegom, ali i slabašnim udarcem za dobro postavljenog Topića. Nakon nešto manje od sat vremena igre domaća klupa krenula je u niz promjena u zadnjoj liniji koja je do tada bila najbolji dio domaće momčadi. Srzić je prvo ubacio Švrljugu na desni bok, a Brauta premjestio na lijevi, pa je digao Švrljugu u veznu liniju, a gurnuo Milinovića u zadnju red kao trećeg stopera u novom rasporedu 3-5-2… Nije pomoglo. Orijent 1919 se kao i u većem dijelu prvoga poluvremena loše otvarao nakon oduzete lopte i slabo koristio obilje prostora za suparničkoj polovici, a na kraju je i primio pogodak iz jedine prave prilike gostiju. Maganjić je odradio glavninu posla asitencijom, a ostatak je obavio Domagoj Topić svega nekoliko minuta nakon što je ušao u igru. U posljednjih desetak minuta obostrano otvoreni pristup nije donio ništa konkretno. Utakmica je završila bez većih prilika kao što je to izgledalo i u većem dijelu utakmice.


 


 


 


Foto galerija: Prva NL: Orijent 1919 - Solin Foto: Sergej Drechsler



Standings provided by SofaScore LiveScore