Prijateljska utakmica

Dogovoren ogled između Hrvatske i Švicarske, “kockasti” će gostovati u St. Gallenu 7. listopada

Hina

Zlatko Dalić/Foto Arhiva NL

Zlatko Dalić/Foto Arhiva NL

Utakmica na stadionu Kybunpark započet će u 20.45 satiZAGREB Hrvatski nogometni savez potvrdio je da je dogovorena prijateljska utakmica između “kockastih” i Švicarske u listopadu ove godine.


Švicarska i Hrvatska odmjerit će snage 7. listopada u St. Gallenu. Utakmica na stadionu Kybunpark započet će u 20.45 sati.


Izbornik Zlatko Dalić reprezentativce bi trebao okupiti u rujnu kada ih čekaju gostovanja kod Portugala (5. rujna u Portu) i Francuske (8. rujna u Parizu) u okviru Lice nacija.
Uz prijateljski susret sa Švicarskom, listopad donosi domaće susrete u Ligi nacija protiv Švedske (11. listopada) i Francuske (14. listopada), dok će u studenom Hrvatska igrati u Švedskoj (14. studenoga) i kod kuće protiv Portugala (17. studenoga). Naknadno će biti dogovorena još jedna prijateljska utakmica u studenom, s obzirom na obvezu svih reprezentacija da u okviru UEFA-inog centraliziranog natjecateljskog ciklusa odigraju identičan broj utakmica.


Od hrvatske samostalnosti, “kockasti” su sa Švicarskom igrali tri puta te još čekaju prvu pobjedu – na Euru 2004. bilo je neriješeno (0:0), a Švicarska je pobjedu upisala u prijateljskoj utakmici 2012. u Splitu (2:4). U posljednjem međusobnom susretu, prijateljskoj utakmici 2014. godine – također odigranoj u St. Gallenu – bilo je 2:2. Švicarska je trenutno 12. reprezentacija po FIFA-inoj ljestvici.