EURO 2012.

Dodatne sigurnosne mjere u Hercegovačko-neretvanskoj županiji uoči utakmice Turska – Hrvatska

Hina

Najmanje tisuću pripadnika temeljne i posebne policije će tijekom noći dežurati kako bi mogli pravodobno intervenirati u slučaju sukoba između navijača Hrvatske i Turske



SARAJEVO – Dodatne sigurnosne mjere poduzima policija u Hercegovačko-neretvanskoj županiji, a posebice u Mostaru, jer se strahuje od izgreda zbog utakmice između reprezentacija Hrvatske i Turske koja se navečer igra u Istanbulu.


Prema informacijama iz policijskih izvora koje prenose lokalni mediji, najmanje tisuću pripadnika temeljne i posebne policije će tijekom noći dežurati na različitim točkama na području županije kako bi mogli pravodobno intervenirati u slučaju sukoba između navijača Hrvatske i Turske.


Ulazi u Zenicu, gdje će u petak u večernjim satima biti odigrana prva utakmica reprezentacija Bosne i Hercegovine i Portugala u okviru dodatnih kvalifikacija za europsko nogometno prvenstvo 2012. godine, već u prvim poslijepodnevnim satima bili su zakrčeni brojnim automobilima i autobusima kojima pristižu navijači.




Kako su izvijestili lokalni mediji, uz veselu navijačku atmosferu vidljive su i pojačane mjere sigurnosti. Policija je poduzela mjere sigurnosti bez presedana angažirajući na neposrednom osiguranju stadiona i okolice 400 policajaca.


Dodatno je angažirano i tri stotine zaštitara.


Uz zabranu unošenja pirotehničkih sredstava, boca i tvrdih predmeta policija je najvijačima zabranila da na stadion Bilino polje unose i bilo kakve transparente.