Uoči Kupa

Dobre vijesti na Krimeji: Kristijan Fućak i Andro Švrljuga vraćaju se za kup susret s Dinamom

Ivan Volarić

Andro Švrljuga (Orijent 1919)/Foto Arhiva NL

Andro Švrljuga (Orijent 1919)/Foto Arhiva NL

Moramo se što prije regenerirati i spremiti najbolje što možemo za utakmicu s Dinamom - napominje trener Flego nakon Sigeta



RIJEKA Nogometaši Orijenta 1919 doživjeli su u Sigetu prvi prvenstveni poraz ove sezone. Istina, Krimejčani su na »megdan« Dubravi doputovali bez nekoliko vrlo važnih prvotimaca, ali su unatoč tome izgledali prilično dobro na terenu sve dok se nisu dogodila dva »kratka spoja« u obrani uoči odlaska na odmor. Naime, Crveni su poveli pogotkom Matije Matulje, imali prilike i za drugi pogodak, djelovali su dosta sigurno sve dok se nije dogodio kazneni udarac (Tadejević je igrao rukom) i pogodak nakon što su propustili ispucati loptu s vrha kaznenog prostora. U svega nekoliko minuta prosuli su prednost i na odmor otišli s golom zaostatka.


– Stali smo u uski blok, imali razrađeni neki svoj način kako doći do njihovog gola i sve to je dosta dobro izgledalo. Zabili smo gol, imali još neke situacije u kojima smo trebali samo malo mirnije reagirati. Oni su s druge strane imali tek jednu šansu i ništa nije mirisalo na preokret u završnici poluvremena. Čak smo ih dobro uspavali, a onda smo iz jednog kontinuiranog napada primili gol. Oni su okrenuli stranu, mi nismo dobro zatvorili bok. Travaglia je napustio poziciju, Tadejević je išao u korekciju i dogodio se jedanaesterac. Nismo se ni snašli, a dobili smo drugi gol iako je Fatić imao loptu u posjedu i išao odigravati unazad. Iz te gužve su nam zabili drugi gol i dignuli se u potpunosti. Dubravi je nakon toga bilo puno lakše ući u drugo poluvrijeme, mi smo pak krenuli puno ofenzivnije. Treći gol smo dobili nakon kornera i jedne svijeće. Nakon toga je praktički utakmica bila riješena. Imali smo neke poluprilike, ali dosta smo se energetski potrošili. Izgubili smo utakmicu, ali ne mogu dečkima ništa zamjeriti. Pružili su sve od sebe – govorio je nakon utakmice trener Edo Flego, koji je u ovoj utakmici u zapisniku imao – osam juniora. Sve ovo može se svesti i pod uobičajenu cijenu koju mora platiti momčadi s toliko mladih igrača.


– Možda je čak malo i prerano da u tolikom obimu toliko njih istovremeno igra. Međutim, poklopilo nam se nekoliko kartona i ozljeda. Ništa, idemo dalje – dodaje Flego.




U srijedu na Krimeju u šesnaestini finala Kupa gostuje Dinamo. U momčad se vraća prvi napadač Kristijan Fućak, koji je protiv Dubrave odrađivao kartone. Mogao bi se vratiti i iskusni branič Andro Švrljuga, dok će Marko Putnik, Emanuel Črnko i Karlo Senčar vrlo teško biti na dispoziciji za tu utakmicu.


– Moramo se što prije regenirati i spremiti najbolje što možemo za utakmicu s Dinamom, a onda se vratiti u našu realnost. To je u prvom redu da osigurano ostanak u ligi. I to je ono što stalno naglašavam – rekao je Flego.