Rijeka vs. Dinamo

Dobre vijest za bijele uoči derbija: “Dinamo dolazi na Rujevicu bez tri važne karike”

Davor Petrović

Bruno Petković/Foto PIXSELL

Bruno Petković/Foto PIXSELL

Krznar se nalazi u ozbiljnim problemima uoči derbija



ZAGREB Dvotjedna prvenstvena pauza Dinamu je donijela dvije prijateljske utakmice s niželigašima, koje su, kako je istaknuo Damir Krznar, poslužile za približavanje navijačima i pružanje prilike za minutažu igračima koji su neko vrijeme bili izvan kadra. Raspoloženje u Maksimirskoj 128 bilo je sjajno jer je zadnja službena utakmica donijela rekordnu pobjedu nad Hrvatskim dragovoljcem (8:0), čime je stvorena odlična podloga za subotnji derbi na Rujevici i skorašnje gostovanje kod Rapida u Beču, pod okriljem Europske lige.


Nove ozljede


No, u međuvremenu su stigle loše vijesti. Naime, nedavna utakmica Sjeverne Makedonije i Njemačke u Skoplju donijela je novu ozljedu za Arijana Ademija, koji se praktički tek vratio na teren, nakon skoro dva mjeseca rehabilitacije. Kako je krenulo, kapetan Dinama jesenski dio ove sezone neće pamtiti po dobrome. U 23. minuti spomenute utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo Ademi je pao na teren s bolnim izrazom lica, nakon borbe za loptu s Kaijem Havertzom. Vrlo brzo se ispostavilo da mora biti zamijenjen zbog ozljede. Nastradao je gležanj lijeve noge i prve prognoze nisu bile optimistične. Po povratku u Zagreb, Ademi je upućen na pregled magnetskom rezonancom, no prije toga je trebalo pričekati da splasne oteklina.


Napravljena je i prva dijagnostika, kao i plan za fizikalnu terapiju. Prema informacijama iz Maksimirske 128, prvi pregledi pokazali su da ozljeda ipak nije tako teška kao što se činilo u prvi mah. Međutim, teško je vjerovati da će se Ademi oporaviti dovoljno brzo za derbi s Rijekom i dvoboj s Rapidom. Zapravo, na Rujevici bi možda i mogao nastupiti pod injekcijama, ali to bi moglo dovesti do pogoršanja ozljede, a svi u Dinamu su svjesni da se ne smiju na taj način kockati sa zdravljem svog ključnog igrača.


Povratak Franjića




Dodatni problem za Krznara i njegov stručni stožer predstavljaju i ozljede Mislava Oršića i Denija Jurića, koji se u zadnje vrijeme počeo nametati kao rješenje za vrh napada. Kako sada stvari stoje, njih dvojica će također propustiti gostovanje kod Rijeke zbog problema s gležnjevima, s time da postoje mali izgledi da se oporave do idućeg četvrtka i utakmice u Beču. Jurić je nastradao tjedan dana prije reprezentativne pauze, na utakmici sa Slaven Belupom u Koprivnici i već u startu je bilo jasno da ga očekuje prisilni odmor. Oršić je ozlijedio gležanj na pripremama reprezentacije za kvalifikacijske dvoboje s Ciprom i Slovačkom. Budući da je i on jedna od udarnih napadačkih igala modrog ansambla, jasno je da se Krznar nalazi u ozbiljnim problemima uoči derbija.


Jednu dobru vijest za maksimirskog šefa struke predstavlja zdravstveno stanje Bartola Franjića, koji je zbog ozljede morao propustiti utakmice Hrvatske U-21 reprezentacije s Norveškom i Azerbajdžanom. Prema najsvježijim informacijama iz modrog tabora, univerzalac za obranu i defenzivni dio veznog reda uspješno se oporavlja i trebao bi biti u konkurenciji za momčad koja će otputovati na Rujevicu.