Kriva im Jugoslavija...

Divlji zapad u Gradskom vrtu, djelatnici Osijeka nakon utakmice upali u svlačionicu i vrijeđali suce

Portal Novilist.hr

Duje Strukan/Foto PIXSELL

Duje Strukan/Foto PIXSELL

Delegat utakmice prijavio je kondicijskog trenera, sportskog direktora...



OSIJEK Niti nakon najnovijeg neuspjeha osječkog prvoligaša nisu izostale reakcije i potezi koji ne priliče klubu koji silno želi biti veliki, a ne može nikako pobjeći od provincijskog mentaliteta. Osječani su se nakon poraza na Rujevici u polufinalu Kupa obrušili na suce i na Riječane, tada je trener Ivica Kulešević vrlo nespretno i krajnje nepotrebno povukao paralelu s Jugoslavijom, jer tada se valjda tako kralo kao što Osječani misle da ih se krade iako su, između ostaloga, klub s uvjerljivo najboljim omjerom dosuđenih penala “za” i “protiv” na HNL travnjacima posljednjih sezona. Nakon poraza od Lokomotive u osječkim redovima nisu u “staroj Jugi” pronašli razloge za svoje neuspjehe, ali su se ponovo obrušili na suce. Otišli su korak dalje pa su kao u neka davno zaboravljena vremena “Yu fudbala” upali nakon utakmice u sudačku svlačionicu i prijetili Duji Strukanu i kolegama. Sve je zavedeno u izvješću delegata utakmice:


Dino Krolo (kond. trener) nakon završetka utakmice je vrijeđao glavnog suca Duju Strukana te mu uputio sljedeće riječi “Sram te bilo, đubre jedno”, nakon čega mu je glavni sudac pokazao crveni karton. Polić Ante i NN osoba ulaze u svlačionicu kod sudaca nakon završetka utakmice, te govore ”Kako vas nije sram, stat ćemo ovome na kraj“, nakon čega mu glavni sudac Duje Strukan govori ‘Ja bih vas zamolio da napustite svlačionicu?’, a  gospodin Polić Ante odgovara ‘Ovo je moj stadion, mogu što hoću!’. Pri izlasku iz VAR sobe, sportski direktor NK Osijeka Petrović Alen vrijeđao je VAR suce riječima ‘Pi*ke jedne, što vi gledate?! Trebalo bi vas prebiti, slobodno me prijavite’. Vrijeđao je pri tom i AVAR suce”, stoji u zapisniku nakon susret.


Jedno je burno iskazivati nezadovoljstvo, protestirati, pa čak i javno prozivati, ali upadati u svlačionice sucima i prijetiti im već prelazi granicu dobrog nogometnog ukusa.