Disciplinske mjere

Disciplinski sudac HNS-a zatvorio poljudski sjever, te “opalio po novčaniku” Hajduk i Brunu Marića

Hina

Predsjednik Komisije nogometnih sudaca kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 7.000 kunaZAGREB Zbog neprimjerenog ponašanja svojih navijača na prvenstvenoj utakmici Slaven Belupa i Hajduka, splitski klub je kažnjen sa 100.000 kuna te zatvaranjem sjeverne tribine na prvoj sljedećoj domaćoj utakmici.


Tako je odlučio Alen Klakočer, disciplinski sudar SuperSport HNL, a nakon divljanja navijača splitskog kluba koje je kulminiralo tako što je u glavu pogođen pomoćni sudac tadašnje utakmice u Koprivnici.


To znači da će sjeverna tribina poljudskog stadiona biti zatvorena u dvoboju 18. kola kada Hajduk, 21. siječnja iduće godine, u dalmatinskom derbiju dočekuje Šibenik.
Isto tako je Disciplinska komisija HNS-a izrekla kaznu za Brunu Marića zbog komentara nakon utakmice između Slaven Belupa i Hajduka. Disciplinska komisija kaznila je predsjednika Komisije nogometnih sudaca novčanom kaznom u iznosu od 7.000 kuna temeljem članka 84. Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog povrede odredbi HNS-ovog Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika.


Marić je od strane Hrvatskog nogometnog saveza prijavljen Disciplinskoj komisiji zbog javnih komentara koji krše odredbe navedenog Kodeksa te izlaze izvan djelokruga sudaca, suđenja i rada Komisije nogometnih sudaca, naveo je HNS.