1. HNL

Dinamo uvjerljivo protiv Varaždina za potvrdu osvajanja naslova jesenskog prvaka

Davor Petrović

Gvardiol i Oršić/Foto: PIXSELL

Gvardiol i Oršić/Foto: PIXSELL

Iako svi klubovi nemaju jednak broj odigranih utakmica, Modri su bodovno najuspješniji i godinu završavaju na vrhu



ZAGREB Zadnji nastup u ovoj kalendarskoj godini priuštio je Dinamu pobjedu za potvrdu osvajanja naslova jesenskog prvaka. Doduše, svi klubovi nemaju jednak broj odigranih utakmica, ali Modri su bodovno najuspješniji.


Dinamo se odmah nametnuo, tražeći gol za vodstvo, a pronašao ga je u 23. minuti, kada je Mario Gavranović s lijevog boka proigrao Brunu Petkovića, koji je poslao “rolicu” Mislavu Oršiću na vrh kaznenog prostora – 1:0.


Varaždinci su u Zagreb stigli bez nekoliko ozlijeđenih igrača, a to se itekako osjetilo na njihovoj izvedbi. Zapravo, bio je to neuspješan pokušaj pariranja raspoloženom Dinamu, koji je do drugog gola stigao u 31. minuti. Tada je Joško Gvardiol krenuo naprijed iz zadnje linije i proigrao Lovru Majera, koji je odmah proslijedio loptu do Petkovića. Precizan udarac iskosa, s desne strane, predstavljao je prekrupan zalogaj za Dinka Horkaša, Dinamovog golmana na posudbi u Varaždinu – 2:0.




Konačni rezultat postavljen je u završnici. Prvo je u 79. minuti Petković sigurno realizirao jedanaesterac, nakon što je Jorgo Pëllumbi faulirao Joška Gvardiola u svom šesnaestercu, a zatim je Izet Hajrović poentirao na početku sudačke nadoknade – 4:0.



Standings provided by SofaScore LiveScore