Demantij

Dinamo uoči polufinala Kupa protiv Gorice demantirao da je trener Damir Krznar teže bolestan

Davor Petrović

Anthony Kalik i Lovro Majer/Foto PIXSELL

Anthony Kalik i Lovro Majer/Foto PIXSELL

Riječ je o autoimunoj bolesti koja je pod kontrolom i ni na koji način ne utječe na njegovo obavljanje poslova glavnog trenera i sportskog direktora, priopćili su iz Maksimira



ZAGREB  Uoči današnjeg ogleda (18 sati) Dinama i Gorice, koji će iznjedriti suparnika Istre 1961 u finalu Hrvatskog nogometnog kupa, glavna tema je iznenada postalo zdravstveno stanje Damira Krznara. Tim je povodom iz Maksimirske 128 odmah lansirano priopćenje, u kojem se tvrdi da njegova trenerska pozicija zbog toga nije upitna.


»Temeljem napisa u medijima o navodno teško narušenom zdravlju glavnog trenera Dinama demantiramo da se radi o teškoj bolesti. Riječ je o autoimunoj bolesti koja je pod kontrolom i ni na koji način ne utječe na njegovo obavljanje poslova glavnog trenera i sportskog direktora, kako sada, tako ni u budućnosti. Naš trener u potpunosti je posvećen poslu i koncentriran na uspješan završetak sezone, osvajanje dvostruke titule te pripreme za iduću natjecateljsku sezonu. Tekstove o narušenom zdravlju našeg glavnog trenera smatramo zadiranjem u njegovu privatnost te pokušajem destabilizacije momčadi i kluba u ključnim trenucima sezone«, stoji, između ostalog, u tom priopćenju.


Krznar je pak svojim istupom vezanim za polufinale Kupa potvrdio da je maksimalno fokusiran na nogomet.




– Goricu dočekujemo u divnom ozračju nakon izuzetno dobre partije protiv Hajduka. Kup je najsvečanije natjecanje u svakoj državi, u njemu sudjeluju svi klubovi, od najmanjih do najvećih. S obzirom na pijetet, tako ćemo se i ponijeti prema natjecanju. Kup je nešto što oni sanjaju, to bi bio najveći uspjeh u njihovoj povijesti. Zato će napraviti sve da do njega i dođu. Na nama je da im to onemogućimo snagom, kvalitetom i pameću prije svega – tumači Krznar.


Rezultati iz posljednjih dvaju mjeseca govore da su Turopoljci u laganom padu, ali Modri su oprezni.


– Ovo je najveći tjedan našeg kluba. U prošlom kolu smo pobijedili Lokomotivu i to nam je jako dobro sjelo. Puni smo optimizma, a ja se nadam da ćemo biti konkurentni, bez grča zbog važnosti utakmice. Želim da naši igrači uživaju jer ovo polufinale je nagrada za sve što su napravili ove sezone – poručuje Siniša Oreščanin.