Novo europsko proljeće

Dinamo u Rotterdamu ide po šesnaestinu finala Europske lige, Zoran Mamić ima priliku upisati se u modru povijest

Davor Petrović

Zoran Mamić/Foto REUTERS

Zoran Mamić/Foto REUTERS

Da budem iskren, uopće ne želim razmišljati o svim kombinacijama koje postoje. U Rotterdamu idemo na pobjedu jer želimo ostvariti pozitivan rezultat svojom kvalitetom, a ne da se dovedemo u situaciju gdje ovisimo o drugima – kaže trener DinamaZAGREB Stigao je dan koji Zoranu Mamiću donosi priliku za upisivanje u modru povijest. Naime, okonča li Dinamo večerašnje gostovanje kod Feyenoorda neporažen, osigurat će proljeće u Europi, i to tek drugi put u posljednjih pola stoljeća. Pritom nije naodmet podsjetiti da je prvi kojem je to uspjelo bio Nenad Bjelica prije dvije godine.


– Pred nama je teška i važna utakmica koju dočekujemo u sjajnom raspoloženju. Naravno, želimo osvojiti tri boda i izboriti plasman u šesnaestinu finala Europske lige – poručio je Zoran Mamić uoči polaska modre ekspedicije prema Nizozemskoj.


Trenutačna situacija na ljestvici skupine K i raspored preostalih utakmica pokazuju da Dinamo treba pobjedu za siguran prolaz. Preciznije, bod bi bio dovoljan tek u slučaju da CSKA večeras ne pobijedi Wolfsberger u Moskvi.
– Da budem iskren, uopće ne želim razmišljati o svim kombinacijama koje postoje. U Rotterdamu idemo na pobjedu jer želimo ostvariti pozitivan rezultat svojom kvalitetom, a ne da se dovedemo u situaciju gdje ovisimo o drugima – dodao je Zoran Mamić.


Povoljnu okolnost za Dinamo predstavljaju negativni rezultati testiranja na koronavirus, kao i činjenica da će suparnik imati puno izostanaka zbog ozljeda i kartona. Povrh toga, Feyenoord nije objavio rezultate testiranja svoje momčadi, što sugerira da bi i tu mogao izgubiti kojeg igrača.


– Po meni, ti se izostanci ne moraju osjetiti jer oni imaju kvalitetne zamjene. Štoviše, mislim da su njihovi igrači iz drugog plana jednako kvalitetni, ako ne i bolji. Prema tome, moramo biti fokusirani na sebe i držati se kompaktno. Iako smo u jako dobroj formi, vjerujem da imamo još dosta rezervi – objasnio je maksimirski šef struke.


Budući da su navijači iz Rotterdama poznati po svom temperamentu i količini decibela koju proizvode, jasno je da društvu iz Maksimirske 128 u prilog ide igranje pred praznim tribinama Stadiona Feijenoord, iz milja zvanog De Kuip.


– Ne treba ni govoriti što to znači. Možda je dobro za nas što će se igrati bez gledatelja. Opet, već su neko vrijeme stadioni prazni. Zato smatram da ne trebamo razmišljati o tome. Moramo se koncentrirati na Feyenoord i vidjeti na koji nas način mogu ugroziti. Sve bitno odigrat će se na terenu. Moramo biti kompaktni i razmišljati samo o igri – zaključio je Zoran Mamić.