Europska liga

Dinamo osvojio veliki bod u Rusiji, Modri uputili samo jedan udarac u vrata Moskovljana

Hina

Nikola Vlašić i Rasmus Lauritsen/Foto REUTERS

Nikola Vlašić i Rasmus Lauritsen/Foto REUTERS

CSKA je najbliže vodstvu bio u 38. minuti, kada je dva puta zaprijetio Ejuke, srećom nigerijski napadač večeras nije bio raspoložen



MOSKVA U susretu 2. kola K skupine Europske lige Dinamo je u Moskvi odigrao 0-0 protiv CSKA.


Prije tjedan dana Dinamo je na stadionu Maksimiru odigrao 0-0 protiv Feyenoorda, a identičnim rezultatom završilo je i gostovanje “Modrih” u Moskvi.


CSKA je u potpunosti nadigrao rivala, ali nije zabio. Dinamo je pružio još jednu blijedu predstavu i može biti sretan što je osvojio veliki bod ponajviše zaslugom odličnog Dominika Livakovića koji je imao niz odličnih obrana.




Koliko je Mamićev sastav bio bezopasan pokazuje podatak o samo jednom udarcu upućenom u vrata Moskovljana.


Hrvatski prvak je dobro ušao u susret i već u drugoj minuti imao je odličnu priliku. Lovro Majer je fantastičnom loptom uposlio Mislava Oršića, koji je utrčao iz leđa ruske obrane, ali nije dobro primio loptu. Domaćin je uzvrati u 15. minuti nakon što je Chidera Ejuke napravio nered u Dinamovoj obrani, ali je pucao pored gola.


Samo dvije minute kasnije, s ruba kaznenog prostora je zaprijetio Oršić, ali je Akinfejev obranio. U 25. minuti novu je priliku imao Ejuke, ali je još jednom pucao pored gola.


CSKA je najbliže vodstvu bio u 38. minuti, kada je dva puta zaprijetio Ejuke, srećom nigerijski napadač večeras nije bio raspoložen. Prvo je njegov udarac obranio Livaković, a iz drugog pokušaja je pucao preko gola.


Na otvaranju drugog dijela, zaprijetio je Vlašić, no Livaković je još jednom bio siguran. U 58. je pucao i Čalov, ali je Dinamova “jedinica” još jednom odlično reagirala.


Prvu opasnost pred ruskim vratima u drugom dijelu vidjeli smo u 70. minuti, kada je Gvardiol pucao sa 20-tak metara, no lopta je završila preko gola. Nažalost, bilo je to sve od Mamićeve momčadi.


CSKA je bio opasan i u 87. minuti, no Livaković je zaustavio Sigurdssonov udarac. Do kraja susreta priliku je imao i Vlašić, ali je ponovo pucao preko gola.