Konferencijska liga

Nogometaši Dinama su teško stradali u Solunu i ispali iz Konferencijske lige

Davor Petrović

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Modri su već do odmora primili tri pogotka, a u nastavku još dva...



SOLUN Iako je na početku sezone stekao iskustvo na gostovanju kod praške Sparte, Dinamo je u Solunu još jednom olako prosuo dva gola prednosti sa svog terena. Nije teško pretpostaviti kako se nakon ovog debakla osjećao Velimir Zajec koji je prije utakmice otkrio da će se finale Konferencijske lige prebaciti iz Atene u Prag, u slučaju da Modri doguraju do tamo.


PAOK je odmah pokazao da na krilima svojih navijača želi čim prije početi smanjivati zaostatak iz Zagreba, ali ipak nije srljao u početnoj fazi utakmice. Igrači Dinama su, pak, djelovali kao da nisu pretjerano impresionirani atmosferom na Toumbi, iako su u nekoliko navrata imali reakcije na rubu panike na svom dijelu terena.


Igrala se 15. minuta kada je PAOK stigao na milimetar do gola. Nakon prekida na lijevoj strani modra obrana je zaspala, a Konstantinos Koulierakis je utrčao na centaršut i pucao glavom s vrha peterca. Srećom po Dinamo, lopta je išla ravno u Ivana Nevistića i od njegovih koljena se odbila u korner. Nešto kasnije PAOK je opet složio opasnu akciju, ali udarac Andrije Živkovića sa deset metara prohujao je iznad prečke.




Tu je počelo sijevati oko Nevistićevog gola. Bolje rečeno, modra obrana je u tom razdoblju izgledala prilično nekoordinirano, kao da ju trese lagana panika. To se potvrdilo u 27. minuti, kod kornera s lijeve strane za PAOK. Nakon centaršuta na bliži vrh peterca Koulierakis je glavom proslijedi loptu na drugu stativu, gdje ostao usamljeni Abdul Baba Rahman – 1:0.


Sedam minuta kasnije stigao je novi korner s lijeve strane, a snjim i izjednačenje ukupnog rezultata. Dinamo se, doduše, obranio od udarca iz kuta, ali PAOK je opet osvojio posjed, a Koulierakis se odlučio za udarac sa 25 metara. Lopta je na putu do gola okrznula leđa Petra Sučića, i to je bilo dovoljno da lopta pobjegne neodlučnom Nevistiću – 2:0.


Nakon dva primljena gola Dinamo je pokušao napasti, ali obrana je i dalje izgledala vrlo nesigurno. Tako je u 42. minuti Giannis Konstantelias napravio nered na lijevom krilu i proigrao Taisona koji je, pak, lansirao centaršut na suprotni rub peterca. Tamo je Brandon Thomas ostao sam kao duh i glavom je poslao loptu u mrežu – 3:0.


Nije teško pretpostaviti da je u tom trenutku jedinu povoljnu stvar za Modre predstavljalo saznanje da je odlazak na odmor vrlo blizu, a nakon povratka iz svlačionica pomilovala ih je Fortuna. Naime, pokušavajući očistiti loptu ispred Brune Petkovića, Tomasz Kedziora je proigrao Arbëra Hoxhu koji se odlučio za prizemni udarac iz teškog kuta s lijeve strane – 3:1.


Taj gol je predstavljao je udarac mokrom krpom po glavi za PAOK. Dinamo se, pak, ohrabrio i u 51. minuti stigao je do velike prilike koju je sam sebi driblingom stvorio Dario Špikić. No, njegov prizemni udarac sa dvanaest metara Dominik Kotarski je čudesno obranio nogom.


Jedanaest minute kasnije Dinamo je imao još jednu veliku priliku. Nakon odličnog prodora Martina Baturine Sučić je odapeo iz šesnaesterca, a Kotarski je još jednom sjajno intervenirao. Ti promašaji su se Dinamu obili o glavu u 73. minuti. Nakon kornera s desne strane za PAOK lopta se od buketa igrača odbila u sredinu, gdje ju je Koulierakis prsima ugurao u mrežu – 4:1.


U tako kasnoj fazi utakmice Dinamo se morao otvoriti, a to je skoro platio u 83. minuti, kada je Thomas Murg promašio mrtvu šansu. Nešto kasnije Josip Mišić je na Kirilu Despodovu napravio jedanaesterac koji je realizirao Andrija Živković. Kraj Dinamovog sna stigao je u 88. minuti – 5:1.


 


PAOK – Dinamo 5:1

Stadion Toumba. Gledatelja: 27.843. Sudac: Harm Osmers (Njemačka) 6,5. Strijelci: 1:0 Baba (27′), Koulierakis (34′), 3:0 Brendon (42′), 3:1 Hoxha (49′), 4:1 Koulierakis (73′), 5:1 A. Živković (88′-11m). Žuti karton: Koulierakis (PAOK), Baturina, Mišić, Ogiwara (Dinamo).


PAOK: Kotarski 7 – Vieirinha 6,5 (Jonny -), Kedziora 6,5, Koulierakis 7,5, Baba 6,5 – Meite 6,5, Schwab 6,5 (82′ Ozdojev -) – Živković 7, Konstantelias 7 (78′ Murg -), Taison 7 (68′ Despodov 7) – Brandon 7 (78′ Samatta -).


DINAMO: Nevistić 5 – Ristovski 5,5, Bernauer 5, Theophile 5,5, Perković 5 (80′ Ogiwara -) – Mišić 5,5, Sučić 5,5 (80′ Kulenović -) – Špikić 5,5 (74′ Kaneko -), Baturina 6,5, Hoxha 6 (80′ Vidović -) – Petković 5,5.