Pomoć iz Maksimira

Dinamo je postao najveći saveznik Hajduku u nikad neizvjesnijoj utrci za europskom vizom

P. N.

Radost igrača Hajduka na Šubićevcu/Foto PIXSELL

Radost igrača Hajduka na Šubićevcu/Foto PIXSELL

Hajdukovci će i u finalu Kupa navijati za pobjedu Dinama kako bi, u slučaju svoje pobjede nad Lokomotivom, izborili Europu



SPLIT Dinamo je gostujućom pobjedom nad Goricom demantirao sve one koju su sumnjali u konačni ishod toga dvoboja. Na najbolji mogući način “Modri” su potvrdili regularnost HNL-a. Naime, momčadi iz Velike Gorice trebao je samo bod iz tog dvoboja kako bi osigurali igranje u Europi naredne sezone. No, trener Dinama Damir Krznar i njegovi igrači profesionalno su odradili svoje, a najveću korist od toga u  konačnici je imao Hajduk koji je pobjedom na Šubićevcu nad Šibenikom ostao u utrci za Europu. I tko onda kaže da Dinamo ne pomaže Hajduk!


Što se pak tiče ogleda na Šubićevcu nije to bila neka posebno kvalitetna utakmica, Splićani su ostvarili ono po što su došli. Osvojili su sva tri boda i sada u subotu, u srazu s Lokomotivom na Poljudu, izravno odlučuju o svojoj europskoj sudbini. Pobjeda ih vodi u jedno od europskih natjecanja neovisno o ishodu utakmice Rijeke i Gorice. Jasno, pod uvjetom da Istra 1961 ne osvoji Rabuzinovo sunce u ogledu s Dinamom. Dakle, i u finalu Kupa navijači Hajduka zdušno će navijati za Dinamo!


Dvoboj na Šubićevcu razriješili su dvojica ponajboljih igrača u bijelom dresu, iskusni Marko Livaja, te mladi Stipe Biuk. Potonji je izveo korner kojeg je Livaja udarcem glavom pretvorio u vodstvo gostiju. Pobjedu je potvrdio Marin Jakoliš na sjajnu asistenciju Stanka Jurić.  Zanimljivo,  ovo je bio prvi gol Jakoliša u dosadašnjem tijeku prvenstva, a tek drugi otkako je stigao na Poljud prije dvije sezone. Unatoč pogotku protiv svojeg matičnog kluba Jakoliš je blizu odlaska s Poljuda ovoga ljeta. Nije jedini. Dvoboj sa Šibenikom bio je po svemu sudeći posljednji nastup u bijelom dresu za desnog bočnog Darka Todorovića i veznjaka Marca Fossatija, koji su  zaradili treći žuti karton.




Za subotnji dvoboj s Lokomotivom upitan je nastup Marka Livaje koji je zbog problema sa mišićem travnjak napustio netom nakon postignutog vodećeg gola. Trener Tramezzani poslije susreta priznao je kako je Livaja već u prvom dijelu susreta imao problema sa bolovima u mišiću. ali ga je držao na terenu jer je svjestano koliko on znači sa cijelu momčad.