Liga prvaka

Dinamo ima šanse u Ateni ako Igor Bišćan preuzme rizik, no tome nije pretjerano sklon u većini situacija

Davor Petrović

Igor Bišćan/Foto PIXSELL

Igor Bišćan/Foto PIXSELL

Josip Mišić i Martin Baturina imaju zdravstvenih problema, no svima je jasno da se ovakve utakmice igraju i »na jednoj nozi«



ATENA   Iako se Maksimirska 128 od utorka navečer neprestano ljulja u ritmu defetističkih tonova, činjenica je da Dinamo večeras (20.45 sati) ima sasvim realne izglede za proboj u zadnju rundu kvalifikacija Lige prvaka. Istina, uoči uzvrata na OPAP Areni oni su nešto manji nego što su bili prije pet dana i pobjede AEK-a u Zagrebu (2:1), ali tu su i postoje.


Modrima je za ulazak u produžetak i(li) izvođenje jedanaesteraca dovoljna bilo kakva pobjeda s jednim golom razlike, a za prolaz u osnovnom dijelu utakmice potrebno im je nešto više od toga. Uzme li se u obzir prvo poluvrijeme zagrebačkog dvoboja s AEK-om, to ne predstavlja nemoguću misiju. Dinamo može eliminirati AEK, ali isključivo pod uvjetom da mu se ni slučajno ne ponovi drugo poluvrijeme prve utakmice. Nije tajna da je u tom dijelu najistaknutiji domaći igrač bio Dominik Livaković, čije intervencije su grčkom prvaku uskratile uvjerljiviju pobjedu. Apsolutno je jasno da za pozitivan rasplet Igor Bišćan mora preuzeti rizik, a to je nešto čemu nije pretjerano sklon u većini situacija.


– Sve je jasno, pred nama je jako zahtjevan izazov. Moramo pobijediti i svjesni smo da će to biti vrlo teško, ali vjerujemo u sebe. U Atenu idemo dati maksimum i vjerujem da će to biti dovoljno za pobjedu i prolaz dalje – poručio je Bišćan. – Jasno je da će nam biti pakleno i ekstra vruće s obzirom na sve što se događalo. U Zagrebu smo imali dva različita poluvremena. Prvo je bilo na razini, a u drugom su oni izašli čvršći, što je utjecalo i na našu igru. Sada moramo biti na vrhuncu svoje igre jer AEK je kvalitetan suparnik, tvrd i iskusan.




Josip Mišić i Martin Baturina imaju zdravstvenih problema, no svima je jasno da se ovakve utakmice igraju i »na jednoj nozi«.


– Nadamo se da će njih dvojica konkurirati za sastav. Baturina nije u najboljem stanju, ima virozu i ne osjeća se najbolje. Što se tiče kadra, neće biti većih promjena. Što se tiče igre, o tome ćemo odlučiti kasnije, ovisno o igračima koje ćemo imati na raspolaganju – kazao je maksimirski šef struke.


Modri u Ateni očekuju sigurnosni tretman kakav je AEK imao u Zagrebu i nadaju se da će tamo postati prvi hrvatski klub koji je uspio  eliminirati suparnika iz Grčke nakon više od dva desetljeća.


– Imamo priliku nešto napraviti po tom pitanju. Grci imaju puno iskusnih igrača koji iz nekog razloga nisu mogli igrati u ligama Petice, no ovo bi bio poseban trenutak za to – zaključio je Bišćan.