Daroviti veznjak

Dinamo i službeno potpisao s kapetanom Šibenika i sinom bivšeg igrača Rijeke

Portal Novilist.hr

Marko Bulat/Foto PIXSELL

Marko Bulat/Foto PIXSELL

Marko je sin bivšeg nogometaša Josipa, koji je karijeru također započeo u Šibeniku, a igrao je u Rijeci u sezoni 2003./2004.



ZAGREB Kapetan Šibenika Marko Bulat (19) i službeno je postao novi igrač zagrebačkog Dinama, ali će do ljeta ostati na posudbi na Šubićevcu. Tijekom četvrtka je obavio liječnički pregled, a navečer stavio i potpis na ugovor te iznio svoje prve dojmove.


– Jako sam sretan zbog ovog trenutka. Dinamo je klub koji je prepoznat po iznimno kvalitetnom radu i razvoju mladih igrača pa vjerujem da će i moja karijera ovdje krenuti u smjeru još većeg napretka. Mislim da je svakom igraču velika želja ići putem kojim su prošli naši brojni reprezentativci – rekao je Bulat.


Iako su mediji navodili kako će odšteta za mladog veznjaka biti oko milijun eura, Sportske novosti prenose kako bi taj iznos mogao biti i viši – oko 2,2 milijuna eura, plus dio postotka od buduće prodaje, što bi bila rekordna prodaja Šibenika u povijesti kluba.




Inače, Marko je sin bivšeg nogometaša Josipa, koji je karijeru također započeo u Šibeniku, a igrao je u Rijeci u sezoni 2003./2004., prije toga za Hajduk, Zagreb (s njima osvojio naslov prvaka) i turski Bursaspor, a nakon Rijeke je kratko bio član kineske momčadi Qingdao Hainiu. Potom se vratio u Šibenik gdje je završio karijeru.