SuperSport NL

Dinamo gostuje u Opus Areni, Stjepan Tomas testira grogirane Modre

Davor Petrović

Ramon Mierez/Foto PIXSELL

Ramon Mierez/Foto PIXSELL

Morat ćemo tu biti jako oprezni i fokusirani - kaže trener Dinama Sergej Jakirović



ZAGREB  Hrvatski prvak Dinamo saznao je raspored odigravanja svojih utakmica u skupini C Konferencijske lige ove jeseni. Zagrepčani će tako u 1. kolu 21. rujna u Maksimiru ugostiti kazahstansku Astanu, sastav protiv kojega su već igrali početkom ove sezone u 2. pretkolu Lige prvaka te ga na svom terenu nadigrali s 4:0. Dva tjedna potom slijedi gostovanje kod kosovskog prvaka Ballkanija, dok će u 3. i 4. kolu Dinamo odigrati dvije utakmice protiv češke Viktorije iz Plzena, prvo u Zagrebu 26. listopada, a zatim u Plzenu 9. studenoga.


Dinamo će na dug put u Astanu na dvoboj 5. kola 30. studenoga, dok će natjecanje u skupini okončati domaćom utakmicom protiv Ballkanija 14. prosinca.


Pobjednik skupine plasirat će se izravno u osminu finala, dok će drugoplasirani igrati međurundu protiv jednog od trećeplasiranih sastava iz skupina Europske lige.




Sastav Sergeja Jakirovića danas čeka nova teška utakmica, gosti su Osijeka u Opus Areni.


– Imali smo sastanak, moramo ići dalje. Pali smo, ali nećemo dozvoliti da nas gaze, ustajemo i idemo dalje. Svaka utakmica u prvenstvu nam je važna. Nema vremena za plakanje, moramo izvući pouke, pripremiti se, izabrati dečke koji će imati dobru energiju i svježinu da bismo mogli u Osijeku nešto napraviti. Čeka nas jako dobra momčad koja daje puno golova, ali isto toliko prima, čeka nas i rasprodana Opus arena. Morat ćemo biti maksimalni ako mislimo nešto uzeti. Da bismo uhvatili priključak s vrhom ljestvice, moramo razmišljati tako da u svaku utakmicu idemo po tri boda uz, dakako, maksimalno poštovanje prema Osijeku – rekao je trener Modrih Sergej Jakirović, koji je želio Miereza u svojoj momčadi.


– Osijek ima nekoliko jako dobrih individualaca, Lovrića, Caktaša, Miereza… Oni mogu jednim potezom riješiti utakmicu. Morat ćemo tu biti jako oprezni i fokusirani.


Osječane vodi Stjepan Tomas, koji je dio igračke karijere proveo u Dinamu. No, sada ih je prozvao zbog Miereza.


– Nije korektno od Dinama vršiti takav pritisak na našeg igrača. On je vezan ugovorom još dvije godine za Osijek i poznata je cifra koju tražimo za njega – rekao je Tomas.


Osijek je izvjesio cijenu od pet milijuna eura za Argentinca.


– On nam je trenutno jedini zdravi napadač. Kristijan Fućak je ozlijeđen, Daku je transferiran u Rusiju, a Špoljarić u Mađarsku. Mi želimo dovesti još jednog ili dva napadača, a ne ga prodati.


Za Osječane bi sjajna stvar bila pobjedom dočekati reprezentativnu stanku.


– Ne razmišljamo o njima i kakvi će oni biti, već razmišljamo o sebi. Ako budemo pravi, ako uđemo u utakmicu kako spada i ako budemo imali podršku, sinergiju igrača i tribina, onda to može biti dodatni motiv svima nama da odigramo pravu utakmicu – dodao je Tomas.