Protiv CSKA

Dinamo danas gostuje kod jednog od najjačih ruskih klubova, Modri se nadaju pozitivnom nizu u EL

Davor Petrović

Tibor Halilović/Foto PIXSELL

Tibor Halilović/Foto PIXSELL

Doduše, Zoran Mamić ima dosta problema s igračima načetim ozljedama, poput Marija Gavranovića i Marina Leovca, koji su još uvijek upitni za ovu utakmicu. Kevin Theophile-Catherine iz istog razloga nije ni putovao u Moskvu.



ZAGREB Drugo kolo skupine K Europske lige odvelo je Dinamo prema Moskvi, gdje ga na stadionu zvanom CSKA Arena očekuje dvoboj s jednim od najjačih ruskih klubova. Modri su prije tjedan dana osvojili bod u zagrebačkom srazu bez golova s Feyenoordom, a sada se nadaju da mogu nastaviti pozitivan niz.


Doduše, Zoran Mamić ima dosta problema s igračima načetim ozljedama, poput Marija Gavranovića i Marina Leovca, koji su još uvijek upitni za ovu utakmicu. Kevin Theophile-Catherine iz istog razloga nije ni putovao u Moskvu. Uz sve to, momčad iza sebe ima puno nastupa u kratkom vremenskom razdoblju.


– S jedne strane, takav ritam utakmica je težak, ali s druge i dobar. Ovako ne trebamo puno razmišljati o onome što je bilo i možemo se u potpunosti koncentrirati na sve što je ispred nas. Dolazi nova utakmica i donosi novi izazov. To je ljepota – poručio je Zoran Mamić uoči odlaska u Moskvu.




I njemu je jasno da bi svježina mogla predstavljati važan čimbenik u dvoboju sa suparnikom koji voli igrati u jakom tempu.


– Naravno, česte utakmice su fizički iscrpljujuće, ali imamo dobar i kvalitetan kadar. Zbog toga sam uvjeren da sve te izazove možemo podnijeti na najbolji način – dodao je Zoran Mamić.


Današnji suparnik Dinama ima snažan hrvatski pečat kroz Nikolu Vlašića, koji je najveća zvijezda slačionice, i Kristijana Bistrovića, čije vrijeme, kako tvrde stručnjaci, polako dolazi.


– CSKA je jedan od najboljih ruskih klubova, tu nema dvojbe. Izgledaju dobro kao momčad i imaju sjajne pojedince. Tamo je Nikola Vlašić, koji u kontinuitetu igra jako dobro i rješava utakmice, kada momčadi baš ne ide dobro. On to postiže svojom genijalnošću i kvalitetom. Stoga moramo obratiti pažnju na njega i ostale, ali siguran sam da imamo kvalitetu kojom možemo postići dobar rezultat – istaknuo je maksimirski šef struke.


Brzopotezna usporedba sa suparnikom od prošlog tjedna pokazala je velike razlike.


– To su dvije drugačije momčadi. Kod Feyenoorda postoje neke zakonitosti u momčadi, što je jako vidljivo. CSKA ima brzinu i individualnu kvalitetu – napomenuo je Zoran Mamić.


»Modri« puno vjere polažu u Lovru Majera, koji je ove sezone konačno počeo pokazivati zbog čega na leđima nosi broj deset. On tvrdi da Dinamo u Moskvi želi ostvariti maksimum.


– Spremni smo i jedva čekamo početak utakmice. Svjesni smo toga koliko smo kvalitetni i idemo po pobjedu. CSKA je također kvalitetan, a Vlašić im je glavni igrač, koji radi najveću razliku. Budemo li na pravoj razini, vjerujem da će sve biti dobro i kako treba – zaključio je Majer.