Prva HNL

Dinamo bez većih problema svladao Šibenčane, zabili Petković i Oršić

Hina

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Nakon osam godina Dinamo se vratio na Šubićevac. 'Modri' su u posljednjem međusobnom susretu u travnju 2012. pobijedili Šibenik 3-0, a ovoga puta hrvatski prvak je slavio sa 2-0 golovima Brune Petkovića (53-11m) i Mislava Oršića (71)



ŠIBENIK Na prvom gostovanju na stadionu Šubićevac nakon osam godina, Dinamo je pobijedio Šibenik sa 2-0 u susretu devetog kola Prve HNL.


Nakon osam godina Dinamo se vratio na Šubićevac. ‘Modri’ su u posljednjem međusobnom susretu u travnju 2012. pobijedili Šibenik 3-0, a ovoga puta hrvatski prvak je slavio sa 2-0 golovima Brune Petkovića (53-11m) i Mislava Oršića (71).


Prvu veliku priliku na utakmici imali su gosti u 16. minuti, Hajrović je nakon Ivanušecova dodavanja ostao jedan na jedan s golmanom, ali je Labrović sjajno reagirao. Četiri minute kasnije ponovo je pucao Hajrović, no ovoga puta pored gola.




U 32. minuti zaprijetio je i Šibenik. Mesa je pucao glavom, Livaković obranio, a Perić počistio loptu s gol crte. U 41. minuti opalio je Oršić, Labrović je obranio, a na odbijanac je naletio Lauritsen, ali je pucao pored gola. U posljednjim trenucima prvog dijela još jednom je pucao Ivanušec, još jednom pored gola.


Dinamo je poveo u 53. minuti golom Brune Petkovića iz kaznenog udarca. Burton je u kaznenom prostoru pucao, a lopta je pogodila Pandžu u ruku. Sudac Bebek je nakon pregleda VAR snimke pokazao na bijelu točku.


U 66. minuti Nikola Rak je imao sjajnu priliku za poravnanje, ali nije najbolje reagirao. Kazna je stigl u 71. minuti kada je Dinamo pogotkom Mislava Oršića načinio ključni korak prema pobjedi. Lovro Majer je povukao kontru, te sjajno uposlio Oršića kojem nije bilo teško iz blizine poentirati za 2-0. U 88. minuti moglo je biti i 3-0, Petković je s ruba kaznenog prostora odlično pucao, ali je pogodio vratnicu.



Standings provided by SofaScore LiveScore