Liga prvaka

Desetkovana Lokomotiva se oprostila od Lige prvaka, Rapid minimalno slavio u Kranjčevićevoj ulici

Hina

Slavlje Bečana u Kranjčevićevoj/Foto PIXSELL

Slavlje Bečana u Kranjčevićevoj/Foto PIXSELL

Jedini pogodak na utakmici postigao je Ercen Kara u 32. minuti



ZAGREB Nogometaši Lokomotive nisu se uspjeli plasirati u 3. pretkolo Lige prvaka, oni su u susretu 2. pretkola na stadionu u Kranjčevićevoj ulici izgubili od bečkog Rapida sa 0-1 (0-1).


Jedini pogodak na utakmici postigao je Ercen Kara u 32. minuti.


U dvoboju hrvatskog i austrijskog doprvaka uvelike oslabljeni sastav Lokomotive u odnosu na prošlu sezonu čak je pružio i solidan otpor favoriziranom suparniku.




Rapid je od prve minute zagospodario terenom, dok se momčad Gorana Tomića dijelom i pod pritiskom suparnika, a dijelom i svjesno povukla pred svoja vrata te se ograničila na protunapade. No, u prvom poluvremenu hrvatski predstavnik je uputio samo jedan i to izrazito neprecizan udarac prema suparničkom golu, dok je pritisak Rapida donio rezultat u 32. minuti.


Arase je odlično proigrao Fountasa u kaznenom prostoru Lokomotive, udarac grčkog napadača Hendija je obranio, lopta se odbila do Arasea, a i njegov pokušaj je vratar Lokomotive uspio zaustaviti, no kako se pored statičnih domaćih stopera i nakon drugog odbijanca do lopte je stigao gostujući napadač, a kod udarca Kare više niti Hendija nije mogao ništa.


Lokomotiva će tako natjecanje u Europi nastaviti u 3. pretkolu Europske lige


Početkom nastavka Tomić je umjesto Tucija na teren poslao Sammira, a Lokomotiva je zaigrala ofenzivnije i već u prvih 10-ak minuta dva puta zaprijetila. No, ni Kolinger glavom niti Čeliković nogom nisu bili precizni. Prvi udarac u okvir gola Rapida uputio je Đira u 60. minuti, no njegov pokušaj s više od 20 metara lako je ukrotio Strebinger.


Imao je i Rapid svoje prilike za povećanje vodstva, ali Hendija je odličnim obranama ostavljao svoju momčad “na životu” nakon pokušaja Murga u 57., Ullmanna u 63. i Kare u 81. minuti.


LOKOMOTIVA – RAPID 0:1


Stadion u Kranjčevićevoj. Sudac: Martinez Munuera (Španjolska). Strijelac: 0:1 Kara (32).


LOKOMOTIVA: Hendija – Karačić, Kolinger, Osmanković, Marković (Budimir, 61) – Petrak (Kallaku, 71), Halilović – Ćuže, Đira, Čeliković – Tuci (Sammir, 46)


RAPID: Strebinger – Stojković, Hofmann, Greiml – Arase (Schick, 75), Murg (Grahovac, 64), Petrović, Ljubičić, Ullmann – Kara, Fountas (Kitagawa, 86)