Osijek vs. Dinamo

Derbi se igra i u Gradskom vrtu, poljuljani Osijek dočekuje uzdrmani Dinamo

Davor Petrović

Kevin Theophile Catherine i Ramon Mierez/Foto PIXSELL

Kevin Theophile Catherine i Ramon Mierez/Foto PIXSELL

Oporavili smo se od utakmice sa Šerifom - tvrdi Damir Krznar, trener "modrih"



ZAGREB Nedjelju derbija Velike četvorke HT Prve lige otvorit će Osijek i Dinamo, koji se prije četiri dana oprostio od Lige prvaka i Lovre Majera. Iako modra momčad u zadnjih mjesec dana ne djeluje pretjerano uvjerljivo, Damir Krznar je siguran da će njegovi igrači reagirati na pravi način i pronaći dobitnu formulu za zahtjevno gostovanje u Gradskom vrtu.


– Oporavili smo se od utakmice sa Šerifom. Bit će sve u redu jer imamo dobar kadar. Uz svo poštovanje prema Osijeku, u derbi ćemo ući u najmanju ruku ravnopravno i tražiti maksimum – objašnjava maksimirski šef struke.


U konkurenciju za momčad se vraćaju Ademi, Šutalo, Lauritsen, no još uvijek nije sigurno hoće li neki od njih biti dio udarne jedanaestorke.




– Polako nam se vraća širina kadra. Teško je predviđati kakav će biti jer Osijek je čvrst, dobar u bloku i agresivan. Mi ćemo se morati postaviti na isti način. Tek smo na početku sezone, i tu nema nekih ekstra kalkulacija. Zato mislim da ni jedna strana neće igrati zatvoreno – dodaje Krznar.


S druge strane, i Osijek iza sebe ima jednu neuspješnu utakmicu. Štićenici Nenada Bjelice prošle su nedjelje poraženi na gostovanju kod Istre 1961 (2:0), s time da su mogli proći i puno gore.


– Mislim da nakon takvog poraza ni ne treba previše razgovarati s igračima. Sama atmosfera na povratku iz Pule bila je loša, taj dugi put od sedam sati bio je dovoljno težak. Svi znamo da to u Puli nije bio onaj pravi Osijek. Utakmica se mogla prelomiti i u našu korist, ali Istra je zasluženo pobijedila – prisjeća se trener Osijeka.


Naravno, njegov cilj je pobjeda, s time da širina modrog kadra otvara donosi mnoge nepoznanice.


– Dinamo ne bih previše želio komentirati. To je momčad s odličnim trenerom, koja je ulaskom u Europsku ligu ispunili su svoj cilj. Vidjet ćemo kako će se utakmica sa Šerifom reflektirati na njih i s kojim će sastavom izaći na teren – zaključuje Bjelica.