Iskreno o stanju u reprezentaciji

DEJAN LOVREN Novi klinci sve olako shvaćaju, moraju se dokazati i respektirati nas starije

Portal Novilist.hr

Dejan Lovren/Foto REUTERS

Dejan Lovren/Foto REUTERS

Kad je reprezentacija u pitanju, pravila se moraju poštovati. Ne možeš utakmicu odrađivati sa sedamdeset ili osamdeset posto ili se naljutiti ako nisi u prvih jedanaest. Ako mi stariji ginemo na terenu, moraju i oni - iskren je bio Dejan Lovren



RIJEKA Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren za Sportske novosti je komentirao prve tri utakmice kvalifikacija za SP, trenutačno stanje u ekipi, ali i paniku koja se stvorila na samome startu novoga ciklusa.


– Radila se panika i u prošlosti, pred svako europsko i svjetsko prvenstvo. To nam je u mentalitetu. Deseci paničnih analiza, katastrofičnih predviđanja, sahrana i prije nego što smo umrli. Znate što? To nas igrače uopće ne zanima. Iskreno, mi se na to ne obaziremo, baš nimalo. Rade to ljudi koji ne kuže sport i nogomet, jednostavno ne razumiju – započeo je iskusni branič za SN, a potom je progovorio o mlađim igračima koji nisu iskoristili svoju šansu.


– Ne bih ulazio u detalje, ali mislim da se novi dečki u reprezentaciji moraju dokazati. To ću kazati i to smo im mi stariji rekli u lice. Oni se moraju dokazivati iz dana u dan i to ne samo na utakmicama, nego i na treninzima. Ne smiju misliti da su u reprezentaciju došli samo tako, nego da pokažu zašto su zaslužili poziv. Mi stariji igrači to vidimo i dobro znamo da je prije bilo drukčije.




Kad smo mi kao mlađi dolazili u reprezentaciju, ginuli smo na svakom treningu samo da uđemo u postavu. Danas novi klinci sve olako shvaćaju i svoj stav prema reprezentaciji i nama starijima moraju promijeniti. Oni to znaju, mi smo im to rekli. Ne krivim ih previše, mladi su, druga su vremena i vjerujem da će sve doći na svoje. Da će se i oni malo opustiti kroz pripreme. Moraju pratiti nas starije – direktan je bio Lovren, koji je priznao da ih mlađi igrači ne respektiraju.


– Nekad nas respektiraju, a nekad baš i ne. Mislim da sve više postajemo iskreni. Ja ću uvijek svakome reći što mislim i toga se ne sramim. Kad je reprezentacija u pitanju, pravila se moraju poštovati. Ne možeš utakmicu odrađivati sa sedamdeset ili osamdeset posto ili se naljutiti ako nisi u prvih jedanaest. Ako mi stariji ginemo na terenu, moraju i oni – zaključio je branič Zenita i hrvatske reprezentacije.