Marin Grujević

Dečko s Kantride u dres Istre 1961: “Riječani su već upisali tri boda što nam može biti dodatni motiv”

Ivica Cerovac

Marin Grujević/D. JELINEK

Marin Grujević/D. JELINEK

Ova Rijeka je dobra, vidi se potpis trenera Rožmana, ali nije to ona momčad koja je osvojila dvostruku krunu - kaže Grujević



PULA Marin Grujević rođeni je Riječanin, dečko s Kantride koji je za Rijeku odigrao tek tri službene utakmice u sezoni 2011./2012., dvije u prvenstvu i jednu u Kupu. Andro Švrljuga bio je u to vrijeme neprikosnoven na riječkom desnom boku pa je Grujević priliku za prvoligaško dokazivanje morao pronaći negdje drugdje. U Pulu je stigao u ljeto 2017. godine. Upisao je tada 20 nastupa u isto toliko odigranih kola, potom odradio drugi dio sezone u Rudešu, da bi se po okončanju prvenstva opet vratio na »Drosinu«.


– Nisam puno čekao na svoj prvi susjedski derbi, jer smo već u trećem kolu gostovali na Rujevici i izgubili, da bi potom slavili u Puli na onoj »ludoj« utakmici. U zimskoj stanci sam preselio u Rudeš i tog proljeća igrali smo samo jednom protiv Rijeke, u Kranjčevićevoj gdje smo pobijedili s 4:2. Po povratku u Istru 1961 uslijedio je remi 3:3 na Rujevici, da bi nas nakon toga Rijeka svladala u pet narednih utakmica – nabrojao je Marin Grujević.


Gol-razlika u tih pet susreta je 1:16, a posebno bole dva posljednja poraza na »Drosini« u kojima je Josip Čondrić kapitulirao deset puta.




– Nikad Riječani nisu ovdje lagano prolazili, ali u zadnje vrijeme se to promijenilo te oni dođu, odrade i vrate se kući s tri boda. Krivo mi je zbog toga i nadam se da će se nedjeljna utakmica rasplesti na potpuno drugačiji način. Ova Rijeka je dobra, vidi se potpis trenera Rožmana, ali nije to ona momčad koja je osvojila dvostruku krunu. Ako smo te 2017. godine, uz silne probleme koji su nas mučili, uspjeli stići do pobjede nad šampionskom Rijekom, ne vidim zašto to sada ne bismo probali ponoviti.


Grujević je uvjeren kako nedjeljna utakmica neće biti na tragu prijateljske odigrane na Rujevici, u kojoj je domaćin slavio s 5:1.


Mene se osobno jako dojmio mladi Yateke, koji će im biti pravo pojačanje – kaže Grujević


– Osječani su u prvom poluvremenu u Kupu odigrali jednu od svojih najboljih partija na Rujevici, gdje nikad nisu dobro prolazili. Izlazili su na visoki presing te pritiskali domaću obranu, što je urodilo plodom i dovelo do pogrešaka koje su kažnjene golovima. To bi nam trebao biti putokaz kako da odigramo u nedjelju. Po pričama koje stižu iz Rijeke, oni su već upisali tri boda, što nam može biti samo dodatna motivacija da im poremetimo planove.


Za očekivati je da će za nedjelju trener Rožman napraviti više rotacija unutar momčadi.


– Mene se osobno jako dojmio mladi Yateke, koji će im biti pravo pojačanje, a vidjela se promjena protiv Osijeka i kad su ušli Murić i Lončar. Tu je još i Pires, Pavičić se polako vraća nakon ozljede, sve su to igrači koji mogu odigrati na istoj razini pa čak i bolje od nekog prvotimca. Sigurno nas očekuje teška utakmica. Morat ćemo biti iznimno koncentrirani, taktički dobro stajati na terenu, pomagati jedan drugome i bacati se na glavu za svaku loptu. Ako sve to spojimo i malo nas pogladi sportska sreća, možemo napraviti dobar rezultat – rekao je Grujević.