Kristijan Jakić

Debitant u reprezentaciji dan prije okupljanja slavio je na Allianz Areni: “Pobjeda nad Bayernom stvarno je nešto veliko”

Hina

Kristijan Jakić/Foto PIXSELL

Kristijan Jakić/Foto PIXSELL

Odigrali smo odličnu utakmicu i zaslužili tri boda. Bayern je izrazito dobra ekipa, trenutno možda broj jedan u Europi - kaže veznjak Eintrachta



ZAGREB Novo lice u reprezentaciji je ono 24-godišnjeg veznjaka Kristijana Jakića koji je u ljetnom prijelaznom roku iz Dinama otišao u Eintracht iz Frankfurta i dobio poziv Zlatka Dalića. Iza njega je prvo reprezentativno okupljanje.


“Mislim da je to neopisiv osjećaj, pogotovo kad dođeš, pogledati sva ta lica koja igraju na jako visokom nivou. Jednostavno, čast mi je biti tu.”


Samo dan prije nego što će doći u Zagreb, s Eintrachtom je ostvario podvig – pobjedu nad moćnim Bayernom na Allianz Areni.




“Pobjeda je stvarno nešto veliko, jer 20 godina Eintracht nije pobijedio u Muenchenu. Odigrali smo odličnu utakmicu i zaslužili tri boda. Bayern je izrazito dobra ekipa, trenutno možda broj jedan u Europi.”


S Hrvatskom želi nastavak pobjedničkog niza.


“Naravno da očekujemo puni plijen, ali se nikoga ne smije podcijeniti. Svaka ekipa zna igrati nogomet, ako se ne uđe s maksimalnom energijom i željom, onda će biti dosta teže. Sigurno da se nadamo punom plijenu u obe utakmice.”


Hoće li dobiti priliku za nastup, to još nije saznao.


“Popričao sam s izbornikom, rekao mi je da sam tu zbog svog rada i zalaganja već dvije, tri sezone, da me se pratilo. Nismo pričali o tome hoću li debitirati. Na meni je da radim, ponašam se pristojno i čekam svoju priliku, a ako ona dođe da ju iskoristim na najbolji način. To je, naravno, na izborniku da odluči”, zaključio je Jakić.