Predsjednik HNS-a

Davor Šuker u Varaždinu govorio o problemu nacionalnog stadiona, otkrio i koliko se novca potrošilo na testiranja

Hina

Davor Šuker/Foto PIXSELL

Davor Šuker/Foto PIXSELL

Znam da su teška vremena, nas jedino muči nacionalni stadion. Nemojte ga politikantski uvlačiti nama, treba nam jedan pristojan stadion. Hrvatski nogometni savez radi, ponosan je na sve što je zaradio i sve što je platio, a što se tiče infrastrukture, prepustimo je politici, rekao je Šuker



VARAŽDIN Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker je u ponedjeljak u Varaždinu komentirajući ulaganja u sport u Hrvatskoj kazao kako bi volio da su svi savezi u Hrvatskoj kao Hrvatski nogometni savez (HNS).


“Znam da su teška vremena, nas jedino muči nacionalni stadion. Nemojte ga politikantski uvlačiti nama, treba nam jedan pristojan stadion. Hrvatski nogometni savez radi, ponosan je na sve što je zaradio i sve što je platio, a što se tiče infrastrukture, prepustimo je politici“, rekao je Šuker u varaždinskoj Općoj bolnici, gdje je ravnatelja bolnice dr. Nenada Kudelića izvijestio o donaciji HNS-a od 200 tisuća kuna.


Sa Šukerom su bili izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić i predsjednik Županijskog nogometnog saveza Nenad Horvatić.




“Mi možemo pomoći sa svim svojim novcem. I kad smo uložili pet milijuna u naše nogometne klubove, na travnjake, da pomognemo kvalitetu nogometa, izdvojili smo od stadionskih novaca“, dodao je.


Predsjednik HNS-a kazao je da od države dobivaju 1,5 milijuna kuna te da je Savez “pretransparentan”.


Otkrio je kako je UEFA za testiranja na Covid-19 platila 55 milijuna eura, a HNS 2,2 milijuna kuna. Za A reprezentaciju 90.000 kuna, za U-21 reprezentaciju 51.000 kuna, mlade reprezentacije U16 i U19 180.000 kuna, a za mali nogomet 33.000 kuna.


Komentirajući Europsko prvenstvo, koje se umjesto ove, igra iduće godine, Šuker je istaknuo kako će “Vatreni” ići utakmicu po utakmicu.


“Igramo s dva domaćina i nadam se da će do trećeg mjeseca sva ova peripetija oko cjepiva završiti i da će navijači moći biti na stadionima“, rekao je Šuker i dodao da UEFA zasad stoji iza odluke da se EURO igra u 12 gradova.