Čelnik HNS-a

Davor Šuker potvrdio loše vijesti za Krimejčane i Opatijce, neće biti širenja Prve HNL: “Liga 10 je pun pogodak!”

Portal Novi list

Davor Šuker/Foto Arhiva NL

Davor Šuker/Foto Arhiva NL

Naš je trenutni cilj učiniti sve što možemo da uspješno završimo HT Prvu ligu - kaže Davor ŠukerZAGREB U jutarnjim satima ponedjeljka među županijskim nogometnim savezima nogometnim središtima procirkulirao je prijedlog iz središnjice temeljem kojega će Izvršni odbor HNS-a ovoga utorka donijeti odluku o prekidu svih natjecanja osim Prve HNL, te zadržati postojeći format kvalifikacija što znači da će nogometaši Opatije i Orijenta 1919 vrlo vjerojatno morati u kvalifikacije za Drugu, odnosno Prvu HNL neovisno o tome što mjesecima već ne treniraju, niti igraju utakmice. Davor Šuker, predsjednik HNS-a oglasio se na službenim stranicama HNS-a i potvrdio crne slutnje Krimejčana i demantirao mogućnost proširenja Prve HNL.


“Liga 10 se pokazala kao pun pogodak i ostat ćemo vjerni tom formatu u budućnosti. Hrvatska je svjetski doprvak, imamo dva predstavnika u Ligi prvaka, mladi igrači se dobro razvijaju, praktički u svakom kolu imamo barem jedan derbi i nema razloga da proširujemo ligu i razvodnjavamo kvalitetu. Moramo razmišljati o budućnosti našeg nogometa, o EP-u 2024., o SP-u 2026., a Liga 10 je najbolji put. Uostalom, proširivanje lige nije opcija ni u drugim zemljama. Protočnost između liga sastavni je dio europskog modela sporta i to moramo čuvati”


“Naš je trenutni cilj učiniti sve što možemo da uspješno završimo HT Prvu ligu. Želimo to iz sportskih razloga, ali i zato što želimo poslati poruku ohrabrenja hrvatskoj javnosti – povratak nogometa sigurno bi bio sjajan znak da smo se vratili ‘normalnom’ životu. Zdravlje svih aktera nam je na prvom mjestu i stoga blisko surađujemo sa Stožerom civilne zaštite RH te svaki korak povratka nogometu pažljivo planiramo upravo sukladno preporukama Stožera i Vlade RH. Povratak treninzima je bio važan prvi korak, a sada pažljivo idemo dalje, poštujući sve smjernice struke kojoj zahvaljujem na velikom doprinosu u uspješnoj hrvatskoj borbi s koronavirusom do sada”, naglasio je Šuker.