Reakcija

Davor Šuker nekoliko dana uoči odlaska s čela HNS-a progovorio o Mamiću, Miškoviću, Kustiću, Mariću…

Portal Novi list

Davor Šuker/Foto Arhiva NL

Davor Šuker/Foto Arhiva NL

Počelo je već u drugom mjesecu, ali ono s čime sam završio i nisam htio doći na IO kada sam vidio da će Bruno Marić biti šef sudaca - rekao je Šuker



RIJEKA U dnevniku NoveTV gostovao je Davor Šuker. Predsjednik HNS-a na odlasku reagirao je nakon što je u javnost procurio video iz kojega je razvidno da je njegovu smjenu zapravo organizirao Zdravko Mamić iz Međugorja. Šuker se osvrnuo na Mamića, ali i neke druge članove Izvršnog odbora HNS-a.


– Prije svega nadam se da će sve proći civilizacijski kako i mora proći i da ću u petak na godišnji odmor nakon desetogodišnjeg mandata. Mogu biti ponosan, stekao sam puno iskustva, a na sve druge stvari… Još puno toga će izlaziti. Znate da sam gospodinu (Zdravku Mamiću op.a), pomagao s uplatama kod javnog bilježnika. To imaju dokumentirano. Plaćam mu dug prema RH u visini od 35 tisuća eura svaki mjesec, a njegov odnos prema dugu sam govori o njemu. Ponavljam, jedva čekam petak da budem slobodan, da vratim auto, da izađem iz ureda i odem na more. Mogu pomoći HNS-u kroz moje članstvo u IO-u UEFA-e, tu sam još dvije godine.


Da li vas je razočaralo kada ste čuli onaj zapis u kojem spominju vašu smjenu?




– Ne bih se spuštao na tu razinu, to nije moja razina. Dosta prljavog veša će izlaziti. Niti u jednom trenutku kao predsjednik nisam imao svoje igrače ili postavljao trenerima uvjete i na to sam ponosan. Možda zbog toga nekom i smetam. Mogu reći da možda netko tko ima ulogu u savezu, član je Izvršnog odbora, a ima svoj klub sigurno ima svojih interesa. Počelo je već u drugom mjesecu, ali ono s čime sam završio i nisam htio doći na IO kada sam vidio da će Bruno Marić biti šef sudaca. Za mene u tom trenutku moja uloga završila. Gledat ću samo one pozitivne stvari, od izbornika, igrača…


Imate li poruku na vašeg nasljednika?


– Sačekajmo Skupštinu. Tamo ću reći što mislim. Kustića sam predložio da bude u mojem IO-u. Želim mu svu sreću. Ne zamjeram nikome, svoj sam čovjek. Najvažnije da kroz UEFA-u i FIFA-u  mogu pomoći hrvatskog nogometu. Ljudi u hrvatskim nogometnim krugovima znaju što se događa, ne želim biti dio toga. Izlazim čista obraza – poručio je Šuker.