Šok terapija

Davor Dželalija više nije trener nogometaša Krka, momčad privremeno preuzima sportski direktor Damir Kraljić

Ivan Volarić

Davor Dželalija/Foto Arhiva NL

Davor Dželalija/Foto Arhiva NL

Svima nam je na prvom mjestu boljitak i napredak Krka zbog čega smo procijenili da je potrebna nova energija s kojom ćemo do kraja sezone osigurati ostanak u Trećoj HNL - zapad - rekao je predsjednik Denis Šikljan



RIJEKA Davor Dželalija više nije trener nogometaša  Krka. Otočki nogometni trećeligaš upao je u niz loših rezultata, nalazi se na samo začelju ljestvice pa je novo klupsko vodstvo na čelu s predsjednikom Denisom Šikljanom posegnulo za očekivanim potezom i uobičajenom šok terapijom. Momčad će privremeno preuzeti sportski direktor Damir Kraljić, a Dželalija će ostati u klubu na nekoj drugoj funkciji.


– Prije svega moram zahvaliti Davoru Dželaliji na dosadašnjem radu jer je preuzeo trenersku funkciju u zahtjevnom trenutku za klub. Još uvijek se nalazimo u turbulentnom razdoblju za  Krk, ali i nogomet i sport općenito. Nitko nije mogao biti spreman na sve izazove koje s kojima smo bili suočeni posljednjih godinu dana, ali svima nam je na prvom mjestu boljitak i napredak Krka zbog čega smo procijenili da je potrebna nova energija s kojom ćemo do kraja sezone osigurati ostanak u Trećoj HNL – zapad kojoj Krk svakako pripada. Budući da je gospodin Dželalija naš dugogodišnji sportski prijatelj i trener koji je ostavio dubok trag u klubu, zajedničkim dogovorom pronaći ćemo ulogu s koje će i u nadolazećem razdoblju biti dio rasta kluba kojeg želimo ostvariti na svim razinama – izjavio je Denis Šikljan, predsjednik Krka.


I Davor Dželalija svjestan je potrebe da se nešto promijeni kako bi se okrenuo rezultatski trend.


– Hvala predsjedniku Šikljanu i klubu na razumijevanju. Procijenio sam da je u ovom trenutku najbolje za sve da se malo odmaknem. Proteklo razdoblje bilo je prilično iscrpljujuće iz već poznatih razloga koje nije potrebno nabrajati. Smatram da ova momčad može i mora bolje od trenutne pozicije na prvenstvenoj ljestvici, a ja ću u nekoj novoj ulozi dati svoj maksimum da pomognem klubu da se rezultatski vrati tamo gdje pripada – rekao je Dželalija.