Nema sluha na Rujevici

Daroviti nogometaš Staroga grada odlazi u Udinese: “Kada neće Fiumani, hoće Friuliani!”

Edi Prodan

Neven Karajković i Vladimir Pejnović

Neven Karajković i Vladimir Pejnović

Jedan od najvećih prijepora između navijača HNK Rijeka i njezine poslovne politike je izostanak mladih nogometaša iz vlastite škole. Kad se vidi kako iz »riječkog vrta« velike talente ubire standardni član Serie A, to nezadovoljstvo postaje veće



RIJEKA »Jesam, bio sam nekad pomalo i žalostan, pa i frustiran jer su moji stalni prijedlozi o objedinjavanju malih klubova, koji puno rade s mladim uzrastima pod kapu HNK Rijeka, nisu nailazili na razumijevanje. A onda se dogodilo da je moćni Udinese prepoznao kvalitetu našeg rada, kao i ambiciju mladih nogometaša, koji su trenirali i igrali za naš klub. Ponudio nam je ugovor o suradnji koji daje i prve konkretne rezultate«, istaknuo je Vladimir Pejnović Pejna, fantastični sportski zanesenjak, koji najveći dio svog znanja, energije, ali i novca permanentno ulaže u Nogometni klub Stari grad.


A ugovor, što znači odlazak iz Starog grada u Udinese, uskoro bi trebao potpisati Neven Karajković, 2006. godište, koji je već prošao niz testova unutar Udineseove škole nogometa za koje je dobio najviše ocjene. Pred njim je još jedan, završni, višednevni odlazak u Udine, nakon čega je sve u njegovim nogama, glavi, voljnom momentu…


– Riječ je o sjajnoj mladoj osobi tako da vjerujem kako je pred njime istinski zanimljiva karijera. Udinese je zadovoljan, a koliko drže do našeg rada i kvalitete pokazuje kako se zanimaju već i za uzraste 2010. godišta, tako da uskoro odlazimo na posebne turnire u Italiju i s tom generacijom – pojašnjava Pejnović.




Jedan od najvećih prijepora između navijača HNK Rijeka i njezine poslovne politike je izostanak mladih nogometaša iz vlastite škole. Kad se vidi kako iz »riječkog vrta« velike talente ubire standardni član Serie A, to nezadovoljstvo postaje veće. Pejnović je nudio i osmišljavao povezivanje, sluha nije bilo. Pa kad neće Rijeka, hoće Udinese. Za Nevena Karajkovića možda i bolje. Jer kad neće Fiumani, hoće Friulani!