Kek ispremiješao karte

Dario Knežević prvi put zaigrao nakon travnja prošle godine

Ivan Volarić

Foto D. Kovačević

Foto D. Kovačević



Matjaž Kek osjetno je izmješao »karte« kada je u pitanju sastav kojega je izveo u Koprivnici, a u odnosu na onaj koji je počeo utakmicu protiv »Splita«.


U početnu postavu vratili su se »kažnjenici« Jugović, Vešović i Leovac, ali i kapetan Dario Knežević, koji je posljednju utakmicu za prvu momčad odigrao početkom travnja prošle godine protiv »Hajduka«. U poluvremenu te utakmice ostao je u svlačionici zbog iscrpljenosti, a na kraju se ispostavilo da je njegovo tijelo napao citomegalo virus.


Bivši reprezentativni branič bio je osuđen na višemjesečno mirovanje, a onda na mukotrpan proces povratka i pripremanja tijela za nove sportske napore pod stalnom prijetnjom ponovnoga buđenja virusa. Dario je odigrao nekoliko utakmica za drugu momčad, borio se i s ozljedama, nus produktima duge stanke, da bi se konačno vratio u Koprivnici.




 Kek je inače momčad posložio u posljednje vrijeme svoj uobičajeni 4-4-2 sustav s time da je umjesto ozlijeđenog Sharbinija (tetiva) na poziciji druge špice zaigrao Tomasov. U Rijeci je ostao i Španjolac Alex zbog problema s aduktorom.