Kvalifikacije za SP

Danska osigurala nastup na idućem SP-u, Pukki za povijest finskog nogometa

Hina

Teemu Pukki završio je nakon utakmice na rukama svojih suigrača/Foto REUTERS

Teemu Pukki završio je nakon utakmice na rukama svojih suigrača/Foto REUTERS

Mario Gavranović zabio je u pobjedi Švicarske



ZAGREB  Nakon Njemačke, plasman na Svjetsko nogometno prvenstvo 2022. godine osigurala je i reprezentacija Danske nakon što je u susretu 8. kola F skupine pobijedila Austriju sa 1-0.


Pogodak odluke u susretu igranom u Kopenhagenu zabio je Joakim Maehle u 53. minuti.


Dva kola prije kraja natjecanja Danska ima nedostižnih sedam bodova više od Škotske koja je večeras teškom mukom na gostovanju pobijedila Farske otoke sa 1-0. Strijelac gola koji je Škote približio plasmanu u dodatne kvalifikacije bio je Lyndon Dykes u 86. minuti. Škoti sada imaju četiri boda više od Izraela koji je sa 2-0 porazio Moldaviju.




Srbija je u skupini A pobijedila Azerbajdžan sa 3-1 i zadržala vodstvo ispred Portugala, no ima i utakmicu više.


Golove za Srbiju zabili su Dušan Vlahović (30-11m, 52) i Dušan Tadić (83-11m), dok je za goste zabio Emin Mahmudov (45+2).


Portugal je bez većih problema porazio Luksemburg sa 5-0 uz hat trick Cristiana Ronalda (8-11, 13-11m, 87). Golove su zabili u Bruno Fernandes (18), te Palhinha (69)


Srbija vodi u skupini sa 17 bodova, dok Portugal na drugom mjestu ima bod manje, te utakmicu manje.


U susretu iz skupine D Ukrajina i Bosna i Hercegovina su odigrali 1-1.


Andrij Jarmolenko je u 15. minuti doveo domaćine u vodsto, a izjednačio je Anel Ahmedhodžić u 77. minuti.


U ranije odigranom susretu Finska je na gostovanju pobijedila Kazahstan sa 2-0, a susret je obilježio dvostruki stijelac Teemu Pukki. Napadač Norwich Cityja je goste doveo u vodstvo u posljednjoj minuti prvog dijela, a za 2-0 je zabio već u 48. minuti.


S dva nova gola Pukki je stigao do brojke od 33 postavši najbolji strijelac u povijesti finske reprezentacije. Do sada je vrh držao legendarni Jari Litmanen koji je u 137 nastupa zabio 32 gola, no Pukki je sada na prvom mjestu s golom više.  Treći je Mikael Forssell sa 29 golova.


U vodstvu je Francuska sa 12 bodova, Ukrajina ima devet, Finska osam, a BiH sedam bodova.


Švicarska je uvjerljivom gostujućom 4-0 pobjedom protiv Litve dostigla Italiju i sada obje ekipe u skupini C imaju po 14 bodova.


Četvrti gol za Švicarce zabio je Mario Gavranović u sudačkoj nadoknadi.