Previranje na Drosini

Danijel Jumić ostaje trener Istre 1961, pregovori s Igorom Pamićem nisu donijeli dogovor

Roberto Car

Trener Karlovca Igor Pamić/Foto M. MIJOŠEK (Glas Istre)

Trener Karlovca Igor Pamić/Foto M. MIJOŠEK (Glas Istre)

Iskusni trener i vlasnici kluba »nisu se našli« u pregovorima oko duljine trajanja ugovora, ali niti na financijskom planu



PULA Danijel Jumić ostaje trener Istre 1961. Pobjeda u Šibeniku dala mu je vjetar u leđa, a s druge strane razgovori čelnika pulskog kluba s Igorom Pamićem nisu rezultirali dogovorom.


Poraz u derbiju začelja od Varaždina i posljednje mjesto na prvoligaškoj ljestvici natjerali su čelne ljude Istre 1961 da potraže iskusnijeg trenera koji bi »probudio« momčad i poveo je do ostanka u nikad zahtjevnijoj HT Prvoj ligi pa je izbor pao na »diva iz Žminja«. No, razgovori na koncu nisu urodili plodom. Iskusni trener i vlasnici kluba »nisu se našli« u pregovorima oko duljine trajanja ugovora, ali niti na financijskom planu. Stoga Pamić neće i treći puta zasjesti na klupu »zeleno-žutih«.


Kako je istovremeno pulska momčad iz Šibenika stigla ohrabrena pobjedom vrijednom plasmana u četvrtfinale Hrvatskog kupa, ali i s dodatnim samopouzdanjem, donesena je odluka da se pruži podrška Jumiću, koji će s osnaženim igračkim kadrom pokušati ostvariti glavni cilj – izboriti ostanak. Ujedno se otvorila prilika da se ostvari zapažen plasman u Kupu Hrvatske s obzirom na to da će idući suparnik Puljana biti pobjednik trećeligaškog ogleda između Oriolika i labinskog Rudara.




Tako je na treneru Jumiću i njegovim prvim suradnicima, Ivanu Lajtmanu i Goranu Roci, odgovornost da iskoriste ukazano povjerenje i  slavlje na Šubićevcu pretvore u bodovni iskorak u prvenstvu.