UEFA

Danas u Nyonu ždrijeb završnice nogometne Lige prvaka, velikani u igri za novi trofej

Marko Cvijanović

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Od ranije je poznato da će se Liga prvaka završiti po Final eight sustavu koji će se igrati u Lisabonu



RIJEKA Danas se u podne u Nyonu održava ždrijeb četvrtfinala nogometne Lige prvaka koja će prvi put u povijesti doživjeti značajan preobražaj završnice. U središu UEFA-e saznat ćemo raspored odigravanja utakmica na Final eight turniru osam najboljih europskih klubova ove sezone i to prije negoli se odigraju preostali uzvrati osmine finala elitnog europskog klupskog nogometnog natjecanja.


Od ranije je poznato da će se Liga prvaka završiti po Final eight sustavu koji će se igrati u Lisabonu. Finale je na rasporedu 23. kolovoza na stadionu Luz. Nakon što se 7. i 8. kolovoza odigraju preostala četiri uzvratna susreta osmine finala (Manchester City – Real Madrid 2:1, Bayern – Chelsea 3:0, Juventus – Lyon 0:1, Barcelona – Napoli 1:1), pobjednici tih susreta pridružit će se Atalanti, Leipzigu, PSG-u i Atletico Madridu u Lisabonu u kojem će se od 12. do 23. kolovoza igrati završnica Lige prvaka.


Preostale uzvratne utakmice trebale bi se odigrati u gradovima domaćina u kojima su se trebali igrati po originalnom rasporedu. U slučaju loše epidemiološke situacije u pojedinim gradovima ti susreti igrat će se u Portu i Guimaraesu. Na Final eight turniru pobjednike će iznjedriti po jedan utakmica u svakoj fazi natjecanja (četvrtfinale, polufinale, finale).