Povratak publike

Danas se u Mavrincima igra polufinale Županijskog nogometnog Kupa između Grobničana i Opatije

Denis Frančišković



Nogomet se vraća na lokalne travnjake, a s njim i publika. Prema odluci HNS-a otvaraju se tribine na utakmicama trećih i nižih liga, što će svakako obradovati simpatizere Grobničana i Opatije. Dvije momčadi večeras se od 18 sati sastaju na Mavrincima u sklopu polufinala županijskog Kupa. Drugi polufinale zakazan je za petak kada će Krk na svom travnjaku u isto vrijeme ugostiti Crikvenicu.


– Počeli smo s treninzima sredinom rujna. Otišli su nam Bosančić i Valić, dok je Linić prestao igrati. Došao nam je pak Rubčić, bivši junior Rijeke – govori Dušan Gruevski, trener Grobničana. – Ovo mi je sedma godina na kormilu momčadi i nastavljamo istim tempom u smjeru priključivanja i promocije naših juniora. Uvijek pucamo visoko? Istina, u to vrijeme osvojili smo dva prvenstva i dvaput bili drugi te jednom četvrti. Veliko je zadovoljstvo raditi s tim dečkima, ali i što smo promovirali Fućka i Bosančića, sadašnje igrače Orijenta i Varaždina. Treba zahvaliti upravi na čelu s Igorom Čargonjom i Dorisom Miculinićem koja nas u svemu svesrdno podržava.


Što očekivati danas?




– Čestitam Opatijcima na ulasku u Drugu ligu. Naši ogledi uvijek su imale poseban naboj i uvijek bili tijesni. Ovaj put su oni u prednosti, u duljem su trenažnom procesu i favoriti su. No, kod nas nema predaje, uz znano grobničko srce želimo se prikazati u što boljem svjetlu – dodaje Gruevski.


Opatija je već duže vremena u trenažnom, ali i natjecateljskom ritmu.


– Ozlijeđeni su Glavaš i Furijan, ostali su malo umorni, no dobro, preživjet ćemo. Iveša? Nastupit će i on, bit će među vratnicama – ističe trener Zoran Bogolin.


Utakmice opatijskih »crno-bijelih« i grobničkih »crvenih« uvijek su pod posebnim povećalom.


– Na Grobniku nitko nije favorit osim Rijeke. Bit će nam drago odigrati dobru utakmicu s Grobničanom, a želja je naravno pobjeda i ulazak u finale. No, bit će teško. Drago nam je što će biti tribine otvorene, ali nažalost opet će biti zatvoreno u petak kad igramo protiv Hajduka II.


Malo je nezgodno u nekoliko dana odigrati ovakve dvije utakmice po velikim vrućinama, ali izdržat ćemo – zaključuje Bogolin.