Nogometni kup

Danas se igra polufinale županijskog Kupa: Stilinović testira Budicinov niz, nostalgični Bogolin u Žuknici

Ivan Volarić

Fausto Budicin, Predrag Stilinović, Zoran Bogolin i Marko Miletić

Fausto Budicin, Predrag Stilinović, Zoran Bogolin i Marko Miletić

Mi smo blagi favoriti, no u jednoj utakmici kupa to ništa ne mora značiti - kaže trener Orijenta Fausto Budicin uoči susreta s Grobničanom



RIJEKA Nogometaši Orijenta i Grobničana te Pomorca i Opatije današnjim će (17 sati) međusobnim sudarima iznjedriti finaliste nogometnog Kupa Primorsko-goranske županije. Na Krimeji se sastaju finalisti dvaju posljednjih izdanja ovoga natjecanja. Grobničan je prošle godine svladao Orijent i uzvratio Krimejčanima za poraz doživljen godinu dana ranije. Obje momčadi međusobni sraz dočekuju osokoljene prvensvenim pobjedama. Prvoligaš Orijent je sjajni niz (šest utakmica bez poraza) nastavio prošloga petka pobjedom nad Kustošijom, a Grobničanu je u borbi za drugoligaški ostanak itekako dobro došla domaća pobjeda nad Mladosti iz Ždralova.


– Mi smo blagi favoriti, no u jednoj utakmici kupa to ništa ne mora značiti. Ovo nije prvenstvo gdje imaš pravo na popravni ispit. Svjesni smo da nas čeka teška utakmica protiv dobro organiziranog suparnika koji će se na Krimeji sigurno zatvoriti i čekati strpljivo svoje prilike – govori Fausto Budicin, trener Orijenta, koji na raspolaganju ima sve igrače, no sigurno će napraviti nekoliko promjena u sastavu.


– Ipak smo odigrali dvije utakmice u razmaku od četiri dana i sigurno se nakupilo malo umora. Posljednji trening dat će nam konačne odgovore oko sastava – dodao je Budicin.


Prijateljska utakmica




Predrag Stilinović vraća se na krimejsku klupu nakon gotovo 30 godina i vremena kada je za kormilom Orijenta izborio prvoligašku promociju. Doduše, ovoga puta bit će na gostujućoj klupi.


– Ova kup-utakmica za nas dolazi u nezgodno vrijeme, igramo kod Orijenta, koji je apsolutni favorit. Igraju ligu iznad nas. Mi ćemo odigrati normalnu utakmicu, kao trening ili prijateljsku utakmicu. Energetska potrošnja protiv Mladosti nam ne ide na ruku u kontekstu ove utakmice. No, što je, tu je – rekao je Stilinović.


Opatijci su godinama bili »pretplaćeni« na Županijski kup i plasman u završnici Kupa Hrvatske gdje su igrali protiv prvoligaša.


– Nekako smo zanemarili to natjecanje kada smo ušli u Drugu ligu. Prošle su četiri godine od zadnjeg naslova i kasnije utakmice s Dinamom na Kantridi – govori trener Crno-bijelih Zoran Bogolin i najavljuje u Žuknici gotovo kompletnu momčad (neće još biti jedino vratara Prskala, koji se tek vratio treninzima nakon višetjednog izostanka), što jasno ukazuje na to koje su želje u današnjem ogledu nekadašnjih velikih trećeligaških rivala.


Nostalgični Bogolin


– Moram priznati da mi malo nedostaju ona vremena jakog Pomorca i Žuknice s brkotom Predragom Stilinovićem na klupi… – dodao je pomalo nostalgični Bogolin.


Nekadašnji kostrenski prvoligaš trenutno je osmi u konkurenciji 14 ekipa Treće HNL – zapad.


– Mi smo jedini predstavnik našega ranga natjecanja u ovom odabranom društvu polufinalista – govori trener Pomorca Marko Miletić. – Malo nas je načeo ritam utakmica u posljednje vrijeme, imamo ozljeda i kartona. Opatija je favorit, imaju dvadesetak kvalitetnih igrača i teško je u takvim okolnostima pripremiti utakmicu za njih. Silno ih respektiramo, a mi ćemo sigurno tražiti svoje šanse. Ja i moj stručni stožer pokušat ćemo pripremiti momčad da bude energetski, emotivno i mentalno spremna zgrabiti priliku ako nam se pruži. Ovu utakmicu shvaćamo kao nagradu za uloženi trud na treninzima i utakmicama.