Borba za trofej

Danas se igra finale županijskog kupa, u Crikvenici gostuje Opatija

Mateo Sučić

Opatija ima prigodu osvojiti sedmu, Crikvenica četvrtu krunu. U Crikvenici se nadaju da mogu pomrsiti račune novom drugoligašu i branitelju prošlosezonske županijske titule. Početak u 18 sati



RIJEKA – Nogometaši Crikvenice i Opatije danas od 18 sati na Gradskom stadionu u Crikvenici igrat će finale 26. izdanja nogometnog Kupa Primorsko-goranske županije. Više od trofeja, ulog ovog finala je mjesto u pretkolu Hrvatskog nogometnog kupa u kojem su klubovi iz regije posljednjih sezona nizali uspjehe i došli u priliku suprotstaviti se prvoligaškim momčadima.


U Opatiji je gostovao Dinamo, na Krku Lokomotiva i Osijek i nema baš nimalo dvojbe da je prilika za takvu jednu utakmicu najveći motiv za momčadi koje vode Zoran Bogolin i Nehajev Svast.


U Crikvenici se nadaju da mogu pomrsiti račune novom drugoligašu i branitelju prošlosezonske županijske titule.




– Prije svega drago nam je što možemo ugostiti novog drugoligaša na našem stadionu. Svjesni smo kvalitete Opatije, ali pokušat ćemo pružiti što jači otpor – kaže Nehajev Svast, trener Crikvenice. – U Kupu su iznenađenja češća nego u prvenstvu, u jednoj utakmici svaka momčad ima šanse, pa tako i mi, samim time tražit ćemo najbolji način da im se suprotstavimo. Raspoloženje je dobro nakon pobjede protiv Krka, možda nam je samo malo prebrzo došla ova utakmica, budući da smo prije toga imali dugačku stanku. Prepuštamo im ulogu favorita, ali napravit ćemo sve da se dogodi iznenađenje – dodao je trener Kiraca.


Opatija je u posljednjih deset godina osvojila čak šest županijskih kupova, ali Svast vjeruje u iznenađenje.


– Kada dođeš u finale Kupa, neovisno o tome s kim igraš, moraš razmišljati kako ga osvojiti. Imamo kvalitetnu momčad, igramo na svom stadionu i neovisno o tome hoće li se Opatija možda malo i pričuvati zbog prvenstva, mi ćemo pokušati držati aktivan rezultat čim duže – rekao je Svast.


Sa šest pobjeda u finalu Opatija je najuspješnija momčad Županijskog kupa koji je praktički postao natjecanje »crno-bijelih«.


– Nema kalkulacija, idemo u Crikvenicu odigrati dobru utakmicu, dignuti pehar i vratiti ga u Opatiju – rekao je Zoran Bogolin, trener Opatije.


– Ne zanosimo se, znamo da će biti teško, a sve ove pobjede u finalu su nam na neki način obaveza da i ove sezone odemo do kraja. Nije bilo lako ni jedne godine, pa neće ni sada, Crikvenica je dobra momčad, dobro igraju, ali nadamo se da ćemo uspjeti.


Puno priče u lokalnim nogometnim krugovima je izazvao termin finala, s početkom Druge HNL Opatijci će ovaj tjedan odraditi u engleskom ritmu.


– Neće biti ni odmaranja igrača ni kalkulacija, možda samo promijenim stil igre i zaigram s tri igrača u zadnjoj liniji jer nam se vraćaju Zgrablić i Kurilić. Samopouzdanje je cijelo vrijeme visoko, krvavo treniramo, radimo po cijele dane… Pobjeda protiv Hajduka II na početku prvenstva je samo mali korak prema onome gdje želimo doći – istaknuo je Bogolin.