OPTIMISTIČNE NAJAVE LITAVCA

Dambrauskas s Hajdukom najavio borbu za trofeje: “Imat ćemo znanje, energiju i strast kakvu imaju naši navijači”

Portal Novi list

Valdas Dambrauskas/Foto: PIXSELL

Valdas Dambrauskas/Foto: PIXSELL

"Nikada nisam trenirao klub koji se nije borio za trofeje. Uvjeren sam da će tako biti i u Hajduku, samo je pitanje vremena. Još smo u igri i borit ćemo se za to", rekao je Dambrauskas



RIJEKA Litavski nogometni stručnjak Valdas Dambrauskas (44) novi je trener Hajduka, a potpisao je ugovor do ljeta 2024. godine. Dambrauskas se tako vraća u Hrvatsku naakon što je od veljače 2020. do siječnja ove godine vodio Goricu, nakon čega je preselio u Ludogorec što je bio i njegov posljednji trenerski angažman prije dolaska u Hajduk.


Na konferenciji za medije predstavljen je novi trener, a prvi je govorio predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić.


“Meni je ovo već četvrto predstavljanje. Najprije moje, pa onda i trenera. Nije to ono što smo planirali, ali što je tu je. Tu smo gdje jesmo. Želim se stvarno zahvaliti dosadašnjem treneru Gustafssonu i nema onoga u klubu kome nije žao što smo se rastali. Zbog rezultata smo morali odlučiti tako. Sama činjenica da nije htio komentirati pokazuje o kakvom se gospodinu radi. Ipak, rezultati su mu presudili. Hajduk se mora boriti za trofeje. Imali smo ideju da 18.12 podvučemo crtu i vidimo da nastavimo s njim, ali nije išlo”, rekao je Jakobušić.




Nakon njega riječ je dobio Valdas Dambrauskas, koji je rekao da je voditi Hajduk privilegija te da će ga pokušati približiti onome gdje pripada.


“Nisam dugo bio u Hrvatskoj, ali poznajem i klub, poznajem protivnike, znam što klub želi napraviti. Najprije moramo napraviti pomak i pobijediti u idućoj utakmici. Nikada nisam trenirao klub koji se nije borio za trofeje. Uvjeren sam da će tako biti i u Hajduku, samo je pitanje vremena. Još smo u igri i borit ćemo se za to. Trebamo gledati kako popraviti ovo što imamo i raditi s igračima koje imamo. Sve naše misli moraju biti usmjerene na budućnost”, rekao je Dambrauskas te dodao:


“Hrvatska je poznata po sjajnim mladim igračima. Moramo misliti i na navijače i dati im ono što žele, a to su domaći igrači. Svaki igrač će kod mene dobiti priliku, a vidjet ćemo tko će na kraju igrati”.


Zašto je pristao voditi splitsku momčad?


“Odbarao sam Hajduk zbog Hajduka. Znamo što znači za Hrvatsku i Dalmaciju. Ovo je najveći klub koji može biti u Europi po strasti i imenu. Ne tražim lagan posao. Uspjeh s Hajdukom stvarno znači nešto. Kad imate ovakav izazov, onda morate imati ljude koji vas podržavaju, a vjerujem da ljudi u Hajduku to imaju. Nema puno klubova to danas, ali mislim da ovdje već u startu imamo dobru situaciju.”


Novi trener Hajduka potom se osvrnuo na sljedeću utakmicu protiv Hrvatskog dragovoljca.


 “Volio bih da već protiv Dragovoljca odigramo najbolju utakmicu, no vidjet ćemo. Sutra imamo prvi trening. Ne želim davati prazna obećanja, ali garantiram vam da ćemo dati sve od sebe. Imat ćemo znanje, energiju i strast kakvu imaju naši navijači. Popravit ćemo Hajduk. Vjerujem da ćemo brzo biti pravi. Upoznat sam s ekipom preko TV-a, ali moramo biti analitični i ići korak po korak i tako ćemo doći do rezultata. Vjerujem da će se uskoro to i vidjeti”, objasnio je novi Hajdukov strateg.


Što se tiče ambicija za europska natjecanja, Dambrauskas je i na tom polju optimističan.


“Ovaj klub pripada Europi i zaslužuje biti u Europi. Sad imamo tri natjecanja i Hajduk mora biti tamo. To je naš zadatak i moramo ga ispuniti. Ne obećajem ništa, ali u budućnosti ćemo vidjeti Hajduk u Ligi prvaka. Ne znam koliko brzo, ali ovdje smo kako bi radili na tome. Imam svoje ideje, svoj stil i metodologiju, a već sutra krećemo raditi na tom stilu. Znam kako postići to što svi žele, a to je Hajduk koji pobjeđuje. Shvaćam da je pritisak ovdje ogroman i znam da je ovo veliki izazov, ali tu smo da ga prihvatimo i napravimo ono što se treba napraviti”, zaključio je Dambrauskas.