Vruće pitanje

Dambrauskas mora žurno pronaći odgovor zašto se Marko Livaja “ugasio” kada se Nikola Kalinić vratio na Poljud

P. N.

Marko Livaja/Foto PIXSELL

Marko Livaja/Foto PIXSELL

Livaja u nastavku sezone ne pruža igre kao jesenas



SPLIT HNL je ušao u zanimljivu posljednju četvrtinu prvenstva gdje će se odlučivati tko će osvojiti titulu prvaka. U povijesti HNL-a najčešće je prvak bio riješen puno ranije. Znalo se doduše događati da bi eventualno dvije momčadi vodile do zadnjih kola utrku za titulom, ali nikada se nije dogodilo da čak četiri momčadi momčadi ulaze u finiš prvenstva s izgledima da na kraju budu prve.


Kada bi se iz ove perspektive na vagu stavili izgledi za osvajanjem naslova onda definitivno najslabije stoje akcije – Hajduka. Navijači na titulu čekaju od 2005. godine, a ne dogode li se neke velike promjene u igri Splićana vjerojatno će čekati još najmanje godinu dana. Hajduk u posljednjem krugu prvenstva povrh svega ima nepovoljan raspored, sva tri derbija protiv izravnih konkurenata igra u gostima. Međutim, to možda i nije toliko loše. Splićani su u prvom dijelu sezone osvojili čak sedam bodova na gostovanjima u Osijeku, Rijeci i Maksimiru. Pitanje je mogu li igrači Hajduka to ponoviti. Kako trenutno igraju – teško!


Hajduk u subotu dočekuje Lokomotivu, trener Valdas Dambrauskas na raspolaganju ima sve igrače, a najveći problem mu je kako uklopiti Livaju i Kalinića, odnosno sklopiti od njih ubojiti napadački tandem. Livaja u nastavku prvenstva ne igra kako je to igra u prvom dijelu sezone kada je vukao cijelu momčad. Od trenutka kada se Kalinić vratio na Poljud Livaja se potpuno ugasio. Dambrauskas mora žurno pronaći odgovor zašto je tome tako.